پدیدآور: طاهره نایبی موحد، سیدرضا هاشمیان
مشخصات نشر: تهران: نوشناخت، 1400.
مشخصات ظاهری: 102 ص.
شماره دیویی: الف 252 ن 297/158
معرفی کتاب:
انسان به علل و عوامل مختلف خواسته یا نا خواسته با گروهی از افراد جامعه اختلافات فکری، زبانی یا رفتاری دارد. از ابتدای تاریخ اسلام همواره میان مسلمانان و مخالفان دین اسلام اختلافات و درگیریهای مختلفی به وجود آمده است و هر کدام از این درگیریها مشکلات عدیده ای را برای جامعه اسلامی به همراه داشته است. قرآن کریم در مواجهه با هر یک از مخالفان به راهکارهایی اشاره نموده است. براساس آیات قرآن کریم برخی از این راهکارها شامل حکمت، موعظه، جدال نیکو، دعوت به مشترکات، عدم اجبار و اکراه، مدارا، امر به معروف و نهی از منکر، تحدی و جهاد در راه احقاق حق می باشد که مفسران فریقین نیز بر اساس این آیات، روشهایی را در مواجهه با مخالفان پیشنهاد داده اند. کتاب « اعجاز قرآن در مواجهه با مخالفان: از دیدگاه فریقین با تاکید بر سوره سبأ» در این راستا به نگارش درآمده است.
در مقدمه ی اثر حاضر چنین می خوانیم:
با توجه به اینکه سوره سبأ در سال هفتم بعثت و در زمان محاصره پیامبر (ص) و مسلمانان در شعب ابوطالب نازل گردیده است، این سوره مبارکه نیز راهکارهایی همچون حکمت، موعظه، انذار، تهدید و مانند آنها را در مواجهه با مخالفان معرفی نموده است. لازم به ذکر است تمامی این روشها به صورت منطقی مخالفان را از مخالفت با حق و حقیقت باز میدارد و در هیچ یک از آنها تناقضی یافت نمیشود و این همان اعجاز قرآن است.
کتاب « اعجاز قرآن در مواجهه با مخالفان: از دیدگاه فریقین با تاکید بر سوره سبأ» در پنج فصل به شرح ذیل به نگارش درآمده است:
کلیات طرح تحقیق، شیوه های مواجهه قرآن کریم با مخالفان، اشتراکات و افتراقات بین شیوه های مواجهه قرآن کریم با مخالفان از منظر مفسران فریقین، راه های مواجهه با مخالفان در سوره مبارکه سبأ، نتیجه گیری.