درس‌نامه کاربرد علوم بلاغی در تفسیر
۱۴۰۲-۰۱-۲۹

پدیدآور: محمد نقیب زاده

مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، 1398.

مشخصات ظاهری: 265 ص.

شماره دیویی: د 593 ن 297/153

معرفی کتاب:

از جمله علوم مورد نیاز در تفسیر که نقش بی بدیلی در فهم ظرایف فصاحت و بلاغت قرآن دارد، علوم بلاغی است. برای شناخت اهمیت علوم بلاغی در تفسیر، توجه به جایگاه این علوم در میان دانش های مرتبط با قرآن شایسته است. علم بلاغت با در اختیار قرار دادن مبادی فهم، قرآن‌پژوه را برای وصول به فهمی درست از ساختار فصیح و بلیغ قرآن، یاری می‌رساند و بر سایر علوم پیش‌نیاز تفسیر، تقدم رتبی دارد. در « درس‌نامه کاربرد علوم بلاغی در تفسیر» با توجه به سه قلمرو علوم بلاغی (معانی، بیان و بدیع) نقش‌آفرینی این سه حوزه در تفسیر بیان و بررسی شده است. در این زمینه، با عنایت به مراحل سه‌گانه فهم واژگان و ترکیب‌شناسی آیات و آسیب‌شناسی فهم بلاغی، با هدف ارائه کاربرد علوم بلاغی در تفسیر، ذیل هر بحث، نمونه‌های متعدد تفسیری و بلاغی از قرآن آمده است.

کتاب حاضر در سیزده درس به شرح ذیل به نگارش درآمده است:

کلیات کاربرد علوم بلاغی در تفسیر قرآن، نقش علم معانی در شناخت معنای واژگان قرآن، نقش علم معانی در شناخت چرایی و چگونگی ترکیب میان واژگان قرآن، نقش علم معانی در شناخت مقصود گوینده از ذکر و حذف اجزای کلام، نقش علم معانی در شناخت مقصود گوینده از تعریف و تنکیر اجزای کلام، نقش علم معانی در معناشناسی جملات قرآن، نقش علم معانی در شناخت مقصود گوینده از حصر و قصر، نقش علم بیان در شناخت معنای واژگان و تراکیب قرآنی (1)، نقش علم بیان در شناخت معنای واژگان و تراکیب قرآنی (2)، نقش علم بیان در شناخت معنای واژگان و تراکیب قرآنی (3)، نقش علم بیان در شناخت معنای واژگان و تراکیب قرآنی (4)، نقش محسنات معنوی بدیع در تفسیر آیات.

کتاب « درس‌نامه کاربرد علوم بلاغی در تفسیر» توسط « محمود نقیب زاده» تالیف شده و توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به چاپ رسیده است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب-
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید