پدیدآور: آیت الله محی الدین حائری شیرازی
مشخصات نشر: قم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف،1399
مشخصات ظاهری: ج
رده بندی دیویی: ج.1 ت 259 ح 297/61
معرفی کتاب:
کتاب «تمثیلات اعتقادی علمی» با زبان تمثیل به مسائل اعتقادی همچون: خداشناسی، راهنما شناسی، معاد شناسی، عدل، ایمان و کفر، دین شناسی، حق و باطل، علم، دانش و آگاهی ، فلسفه احکام، انسان شناسی، جهان شناسی، رابطه علم و دین، علوم انسانی، جامعه شناسی، اقتصاد و مدیریت، هنر، قرآن و تفسیر پرداخته است.
کتاب «تمثیلات اعتقادی علمی» جلد اول از مجموعه کتاب " تمثیلات" است که به مباحث اعتقادی و علمی می پردازد. جلد دوم این مجموعه به مباحث اخلاقی و تربیتی اختصاص دارد.
در واقع تمثیل یعنی درک نطق اشیاء. همه ی اشیاء ناطق هستند. همه چیز، پیام دارد. اساس تمثیل این است که انسان نطق و پیام اشیاء را متوجه شود. زبان تمثیل، زبانی است گویا، شیوا و رسا. مثال اگر مناسب باشد و با دقت و هوشیاری بکار گرفته شود، عمق مطلب را مجسم می کند، تاریکی های آن را می زداید، تطبیق می دهد و نکات مبهم و دشوار آن را روشن و آسان می سازد.
اگر مفاهیم دینی را با هنر تمثیل عرضه کنیم، اسلام با اقتدار بیشتری در عالم مطرح می شود و بیانات ائمه علیهم السلام بهتر درک می شود.
در بخشی از کتاب " تمثیلات اعتقادی علمی" تحت عنوان " ایمان و کفر" چنین می خوانیم:
خودخواهی انسان مانند جاذبه زمین است و تا انسان از این جاذبه خارج نشود، حرکت او مشکل و محدود خواهد بود. کسانی که داخل در دین می شوند و به آداب دینی مقید می گردند، مانند هواپیمایی هستند که از خاک « خودیت و نفسانیت» برخاسته اند؛ اما هنوز از جوّ خودیت خارج نشده اند؛ اما اگر بتوانند از این جوّ نیز خارج شوند، حرکتشان فوق العاده خواهد بود.