حضرت معصومه علیه السلام
۱۴۰۲-۰۲-۳۱

 

ائمه علیهم السلام به جهت مقام و منزلت بسیار والایی که برای حضرت زهرا سلام الله علیها قائل بودند به نام مقدس « فاطمه» بسیار احترام می گذاشتند. امیرالمومنین علیه السلام که نام مادر و همسرش فاطمه بود، یکی از دخترانش را نیز « فاطمه» نامید. ابن جوزی چهار دختر به نام « فاطمه» برای امام کاظم علیه السلام ذکر می کند: فاطمه کبری، فاطمه وسطی، فاطمه صغری، فاطمه اُخری. حضرت معصومه علیه السلام همان فاطمه کبری است که در قم مدفون است. مادر گرامی حضرت معصومه علیه السلام نیز « نجمه» نام دارد. در معرفی مقام والای نجمه خاتون همین بس که ایشان مادر امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه علیه السلام است.

برای آن بانوی بزرگوار بیش از پانزده لقب یاد شده است که برخی از آن ها عبارتند از: معصومه، معصومه اخت الرضا، کریمه اهل بیت، شفیعه روز جزا، عالمه آل عبا.

احادیثی که از کریمه خاندان عصمت و طهارت حضرت معصومه علیه السلام رسیده است از مقام برجسته آن بزرگوار در دانش و فضیلت حکایت می کند اما اگر هیچ یک از آن احادیث هم نبود تنها جمله امام رضا علیه السلام در زیارت نامه حضرت معصومه علیه السلام برای آگاهی از شأن و منزلت آن حضرت نزد خدای بزرگوار کفایت می کرد آن جا که می فرماید:

« فَاِنَّ لَکِ عِندالله شَأنَا مِنَ الشَأن»

همانا برای شما نزد خداوند مقام بسیار والایی است.

روزی جمعی از شیعیان به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر علیه السلام به مدینه منوره مشرف شدند، وقتی که به منزل آن حضرت رفتند معلوم شد که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام در مسافرت است.

این افراد پرسش هایی داشتند، نوشتند و به حضرت معصومه علیه السلام تحویل دادند و رفتند.

روز بعد که می خواستند از مدینه به سوی وطن خود برگردند، مجددا به دودمان امامت مشرف شدند و دیدند که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام هنوز از مسافرت برنگشته است.

نظر به این که از بازگشت بودند، پرسش هایی که نوشته بودند را مطالبه کردند تا در سفر بعدی بازگردند و بپرسند. حضرت معصومه علیه السلام پاسخ پرسش ها را نوشت و به آن ها داد.

آن ها شادمان شده، مدینه را به قصد وطن ترک کردند. در بین راه با موسی بن جعفر علیه السلام مواجه شدند که به سوی مدینه تشریف فرما بودند.

داستان را به آن حضرت عرض کردند. حضرت فرمود: آن نوشته را به من بدهید. چون پرسش ها و پاسخ ها را مطالعه نمود، سه بار فرمود:

« فَداها اَبوها»

پدرش به قربان چنین دختری باد.

منبع: فاطمه معصومه سلام‌الله عليها مهمان هفده روز: زندگاني حضرت معصومه عليهاالسلام و پيوستگي آن با سرزمين قم/ فريد مسعودي.- قم: دليل ما، ۱۳۸۸.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
هفده روز با فاطمه معصومه (ع)
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید