پدیدآور: سمیرا بیژنی راد
مشخصات نشر: قم: انتشارات دارالفکر،1399
مشخصات ظاهری: 276ص
رده بندی دیویی: ب ب/م379ط297/153
معرفی کتاب:
یکی از ابزار مهم و حیاتی در تفسیر قرآن دانش بلاغت است. بلاغت به معنای هماهنگ بودن کلام با مقتضای حال و فصیح بودن آن است. کتاب « بررسی نکات بلاغی دو جزء پایانی قرآن از نگاه علامه طباطبائی» مشتمل بر تبیین مباحث سه علم بلاغت«معانی، بیان و بدیع» در دو جزء آخر قرآن کریم بر پایه تفسیر المیزان است. تفسیر المیزان از مهمترین، غنی ترین و جامع ترین تفاسیر شیعه و یکی از چند تفسیر عمده و اساسی جهان اسلام معاصر و از جایگاه ویژه ای در میان تفاسیر دیگر برخوردار است.
در این کتاب سعی بر آن شده است تا با بررسی نکات بلاغی دو جزء پایانی قرآن با توجه به تفسیر المیزان به شرح نکات بلاغی آیات و نکاتی که علامه طباطبائی به آن اشاره نکرده اند پرداخته شود. مطالب این کتاب به گونه ای گزینش شده تا بیشتر به مباحث کاربردی و مسائل پر اهمیت علوم بلاغی پرداخته شود.
هدف از نگارش کتاب« بررسی نکات بلاغی دو جزء پایانی قرآن از نگاه علامه طباطبائی» ، کسب شناخت بهتر آیات قرآن از دریچه بلاغت، گشودن دریچه ای تازه رو به شناخت نکات بلاغی در قرآن با توجه به تفسیر المیزان علامه طباطبائی که به بررسی سه قلمرو زیباشناختی سخن فنون بلاغت(معانی ،بیان، بدیع) با تاکید و تطبیق بر قرآن آورده می شود، طرح مباحث تخصصی بلاغت و اشاره به تفسیر المیزان و تفاصیل هر یک از علوم (معانی، بیان و بدیع) تا جایی که امکان داشته باشد پرداخته خواهد شد.