پدیدآور: فاطمه پارچه باف دولتی
مشخصات نشر: تهران: نور هدایت، 1401
مشخصات ظاهری: 134ص
رده بندی دیویی: پ ن/ 823ح297/151
معرفی کتاب:
یکی از قدیمی ترین علوم قرآن که مبنای سایر علوم قرآنی قرار می گیرد علم قرائت قرآن است. اینکه کدام یک از قرائات سبع یا غیر آن مطابق با قرائت پیامبر مکرم اسلام صل الله علیه و آله می باشد موضوعی است که از همان ابتدا مورد بحث و بررسی صاحب نظران قرار گرفته و روی آن تحقیقاتی صورت گرفته است.
کتاب« بررسی تفسیری- ادبی انفرادات قرائت حمزه کوفی و مقایسه آن با قرائات سبع» انفرادات قرائت یکی از قراء سبع را مورد بررسی قرار داده و بیان می نماید که کدامیک از اختلاف قرائت این قاری مورد تائید بوده و بیشتر مطابق با قرائت رسول گرامی اسلام صل الله علیه و آله می باشد.
این نوشتار در چهار فصل تنظیم شده است که فصل اول آن شامل دو بخش مقدمات و مفاهیم و مبانی است. قسمت اول فصل شامل تبیین مسئله و پرسش های تحقیق و پاسخ های احتمالی به آن و فرضیه ها و ساختار پژوهش است و بخش دوم شامل مقدماتی برای ورود به بحث و مفاهیمی است که در این تحقیق مورد استفاده واقع شده اند و به همین دلیل توجه به آ«ها لازم و ضروری بوده است.
فصل دوم به دلیل اینکه این کتاب مربوط به انفرادات قرائت حمزه کوفی است درباره زندگینامه و شخصیت ایشان و راویان و طرق قرائت او می باشد.
در فصل سوم انفرادات قرائت حمزه در بخش فروع قرائی که در مجموع 72 مورد است را در سه بخش انفرادهای لغوی و لهجه ای، صرفی و نحوی تقسیم کرده و بعد از حذف موارد تکرار آن ها را مورد بررسی قرار داده است.
در فصل پایانی که فصل چهارم تحقیق پیش رو است، انفرادات قرائت حمزه با سایر قراء سبعه مقایسه شده و نظر راجح و مرجوح انفراد ایشان پس از بررسی های تفسیری و ادبی بیان گردید.