شیوه های نقد و نقد قرآنی
۱۴۰۲-۰۴-۲۰

پدیدآور: حبیب الله آیت اللهی

مشخصات نشر: تهران: مهر نوروز،1401

مشخصات ظاهری: 208ص

رده بندی دیویی: ش 953آ297/159

معرفی کتاب:

یکی از دستاوردهای جهان دانش امروز، و در قلمرو نظر، «نقد» است که در همه ی شئون دانش بشری گسترش یافته است، به ویژه، در قلمرو علوم اجتماعی، ادبیات، فلسفه و هنر و یا به عبارتی دیگر، «علوم انسانی»، که اگر ما آن را در اندرون «رطب و یابس» قرآن کریم جستجو کنیم، نتیجه یی بس شگرف حاصل خواهد شد: قرآن کریم، سخن وحی، افزون بر این که کتابی است انسان ساز، هادی و راهنما و...، «کتاب نقد» نیز هست. نقد، خواه با همه ی مفاهیمی که هم اکنون در باختر زمین رواج یافته است و خواه با مفاهیم تازه و  ناگفته یی که ویژه ی خداوند، پیامبران و اولیای اوست و  ما آن را«نقد قرآنی» نامیده ایم. در کتاب « شیوه های نقد و نقد قرآنی»، اساس مفهوم و معنای نقد را «جدا کردن سره از ناسره» گرفته شده است و بررسی آیات قرآنی را در معانی دیگر این واژه به آینده وا گذاشته می شود.

در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:

نقد قرآنی را شیوه های متفاوت است. برای درک و فهم بهتر شیوه های « نقد قرآنی»، باید توجه داشت که آیات قرآنی در چهار گونه نازل شده اند: محکمات، متشابهات، ناسخ ها و منسوخ ها . نقد قرآنی با نقد کردن سره ها و ناسره های رفتارها و منش ها و هنجارهای انسانی، راه او را به سوی رستگاری، الهی شدن، از عذاب دوزخ رهایی یافتن، همنشینی جاودانی با پیامبران و اولیای خداوند در بهشت برین شدن و در یک کلمه به دیدار«لقاء الله» نایل شدن می گشاید. لذا بررسی مهمترین شیوه های نقد رایج امروزی، برای درک نقد قرآنی خالی از سودمندی نیست، پس نخست به مساله ی نقد از دیدگاه دانش های بشری در این کتاب پرداخته می شود.  

کتاب « شیوه های نقد و نقد قرآنی»، در 4 فصل با عناوین زیر به نگارش درآمده است:

1. نقد چیست و منتقد کیست؟    2. گونه ها و روش های رایج نقد انسانی      3. نقد قرآنی یا نقد الهی        4. گونه های مختلف نقد قرآنی

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید