پدیدآور: محمد محمدی ری شهری
مشخصات نشر: قم: دارالحدیث،1385
مشخصات ظاهری: ج
رده بندی دیویی:ج.1 م ت/ م354ح 297/953
معرفی کتاب:
کتاب «حکمت نامه امام حسین علیه السلام»، کوششی نو در جهت جمع آوری سخنانه حکیمانه این امام بزرگوار، از منابع حدیثی شیعه و اهل سنت، و ارائه آن با نظمی نوین و سهل الوصول است.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
امام حسین علیه السلام یکی از امامانی است که به دلیل شرایط سیاسی دوران امامتش، همانند برادر بزرگوارش امام حسن علیه السلام، میراث علمی ایشان، فراوان نیست. از سوی دیگر، سیاست ممنوعیت عمومی کتابت و تدوین حدیث و به دنبال آن، راه یابی اسرائیلیات و داستان های عجیب و غریب توسط قصه گویان و احبار تازه مسلمان به صحنه فرهنگی جامعه اسلامی، زمینه مهجور ماندن علمای راستین و در راس آنان، اهل بیت پیامبر خدا را به شدت افزایش داد.
سیاست دین زدایی معاویه تا بدان جا پیش رفت که در صدد حذف نام پیامبر(ص) برآمد، زیرا از شنیدن مکرر نام ایشان در اذان، احساس ناراحتی می کرد. از این رو، با ترویج روایاتی مجعول در تشریع اذان، کوشید تا زمینه را برای جایگزین ساختن چیزی دیگر به جای اذان، فراهم کند اما با موضع گیری های اهل بیت علیهم السلام موفق نشد.
بدیهی است در چنین فضای سیاسی ای، کمتر کسی حاضر می شود برای شنیدن حدیث و یا نقل آن از امام حسین علیه السلام و یا برادر بزرگوارش، زندگی خود را به خطر بیندازد. البته این به معنای بسته بودن راه بهره گیری از دریای علم و حکمت از امام علیه السلام نیست.
این حکمت نامه در ده باب تنظیم شده است: حکمت هاى عقلى و علمى، حکمت هاى اعتقادى، حکمت هاى عقیدتى و سیاسى، حکمت هاى عبادى، حکمت هاى اخلاقى و عملى، حکمت هاى جامع، حکمت هاى گوناگون، حکمت های منظوم، تَمثّل جستن امام به اشعار شاعران و دیوان منسوب به امام حسین(ع).
این مجموعه، بخشى از دانش نامه امام حسین(ع) است که پیش از به فرجام رسیدن آن اثر، آماده بهره بردارى گردید و از آنجا که کاربرد مستقلی دارد، جداگانه به علاقه مندان عرضه شده است.
مجموعه « حکمت نامه امام حسین علیه السلام» ، افزون بر حکمت هایی که از خود آن امام روایت شده، بخشی از احادیثی را که ایشان مستقیما یا با واسطه از پدر بزرگوارش امام علی علیه السلام یا جد ارجمندش پیامبر خدا نقل کرده است نیز در بر می گیرد.