پدیدآور: عبدالزهراء الحسيني الخطيب
مشخصات نشر: بيروت: دارالزهراء، ۱۴۰۹ق. -.
مشخصات ظاهری: ج
شماره دیویی: ح م / ن 297/9515
معرفی کتاب:
افرادى نظیر ابن خلکان(متوقى ۶۸۱ ق) نسبت دادن محتواى نهجالبلاغه را به امام على(ع) خدشه بردار دانسته و در ردّ آن، نه تنها کتاب و مقاله نوشتهاند، بلکه از مردمان مىخواستند تا چنین انتسابى را نپذیرند و تا حد امکان این سخنان را به صاحبان اصلىاش نسبت دهند. در عصر حاضر نیز افراد و پژوهشگرانى مدعیاتى کم و بیش مشابه با نظرات ابنخلکان مطرح مىکنند. کتاب « مصادر نهج البلاغه و اسانیده» اثر سید عبدالزهراء الحسینى الخطیب است که نویسنده در آن، با استناد به دلایل عقلى، قرآنی و روایى به نقد برجستهترین نظرات ابن خلکان پرداخته است.
« مصادر نهج البلاغه و اسانیده» استمرار راه پژوهش گرانی است که سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام را در منابع و کتب معتبر مورد کاوش قرار داده اند تا به طالبان منبع و مأخذ عرضه کنند و ایشان را به منبع علوم نبوی رهنمون شوند.
سید عبدالزهرا حسینى، در اثر خود پس از آوردن مقدمه مرتضى آلیاسین، دکتر مصطفى جواد و توفیق فکیکى که همگى از صاحبنظران نهجالبلاغه هستند، مقدمهاى ذکر کرده و به معنا، مفهوم مصادر، انواع و اقسام آن، توصیف نهجالبلاغه و ویژگىهاى آن پرداخته است. آن گاه به ذکر شبهات ابن خلکان مىپردازد و آن را نقد مىکند و به دنبال آن، وارد اصل مطلب که مأخذشناسى و منبعیابى نهجالبلاغه است، شده است.
نویسنده هم چنین گزارش مختصرى پيرامون منبعشناسى نهجالبلاغة آورده است و به ذكر برخى از آثار نوشته شده، در اين موضوع پرداخته است.
مجموعه 4 جلدی « مصادر نهج البلاغه و اسانیده» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.