از بندگی تا پادشاهی: شرح حدیث عنوان بصری
پدیدآورنده: سید محمد جواد وزیری فرد
انتشارات: رسم وفا
مشخصات ظاهری:286 ص
شماره ردیویی:وش/966 ع 297/218
معرفی کتاب:
کسانی که طالب کسب کمالات انسانی و وصول به حضرت حق هستند چاره ای جز رجوع به پیامبر و اهل بیت طاهرینش ندارند؛ زیرا بالاترین نقشه و دستورالعمل سلوک الی الله در دستان با کفایت این خاندان است ؛ با همین دیدگاه اساتید عرفان شاگردان خود را به مطالعه و عمل به مضامین حدیث شریف عنوان بصری سفارش می فرمودند. کتاب« از بندگی تا پادشاهی: شرح حدیث عنوان بصری » پیاده شده جلسات شرح حدیث عنوان بصری است که حاصل جلسات درسی استاد محترم جناب وزیری فرد است.
در این کتاب، ابتدا متن حدیث« عنوان بصری» و ترجمة آن آورده شده و سپس در ادامه، متن پیاده شده جلسات درس استاد وزیری فرد ذکر شده است.
رستگاری هدف نهایی خلقت انسان ، مقام خلیفه اللهی ، رشد انسان و اهمیّت توجه به بعد معنوی انسان، ویژگیهای خودشناسی،ملازمت خود شناسی با خدا شناسی، شخصیت عنوان بصری و چگونگی برخورد او با امام و استقامت او در طلب و ادب در برابر ولیّ خدا، رفتار توحیدی در برابر ولیّ خدا، حقیقت عبودیّت و انقیاد در برابر ولیّ خدا، سه مؤلّفه اصلی حقیقت عبودیّت(اعتقاد به مالکیّت حقیقی خدا، واگذاری تدبیر به مدّبر حقیقی،اشتغال به امر خدا)، سه توصیه در باب علم( پرسش از علما، پرهیز از خودرأیی، پرهیز از فتوا دادن برخی از عناوین کتاب را تشکیل می دهند.
در بخشی از کتاب « از بندگی تا پادشاهی: شرح حدیث عنوان بصری» با عنوان « شخصیت عنوان بصری» چنین می خوانیم:
اما حدیث عنوان بصری چیست؟ عنوان بصری نام یک شخص است. بصری یعنی منصوب به بصره. عنوان بصری نود و چهار سال سن داشت. او در مدت حیاتش به دنبال فهم مطالبی بوده و علاقه داشته تا قدری از جهلش فاصله بگیرد. عنوان بصری می گوید من سالیان درازی نزد مالک بن انس رفت و آمد داشتم. مالک بن انس نیز یکی از رهبران این مذاهب است که علومی را از امام صادق علیه السلام فرا گرفته بود. بصری می گوید آن زمان امام صادق علیه السلام در مدینه تشریف نداشتند. وقتی امام به مدینه آ»دند من به خدمت ایشان رفتم و دوست داشتم از ایشان هم چیزهایی بیاموزم. او نزد امام می رود تا به قول معروف یک استاد را به دو استاد تبدیل کند. اما آیا امام علیه السلام او را می پذیرد؟...