بخاری و ناصبی گری: تأملی در زندگی و مبانی رجالی و حدیثی محمدبن اسماعیل بخاری
۱۴۰۲-۰۶-۰۴

پدیدآور: حسن بلقان آبادی

مشخصات نشر: قم: دلیل ما، 1397.

مشخصات ظاهری: 1096 ص.

شماره دیویی: ب 648 ب 297/452

معرفی کتاب:

تاکنون کتاب هایی از نویسندگان فریقین در نقد بخاری نوشته شده و نقدها و اشکالاتی هم چون تخصص نداشتن بخاری در علم رجال، نقل روایان به صورت گزینشی و جانب دارانه، نقل روایات از راویان منحرف و فاسدالعقیده هم چون عمران بن حطان و توثیق آنان، نقل مطالب خلاف عقل ، توهین و تنقیص انبیای الهی، مخفی کردن مطاعن و نقاط ضعف و منفی دشمنان اهل بیت علیهم السلام بر بخاری وارد کرده و او را مورد انتقاد و اعتراض قرار داده اند. علاوه بر نقدها، اشکالات و ایرادهای مذکور، ایرادهای دیگری نیز وجود دارد که در کتاب « بخاری و ناصبی گری: تأملی در زندگی و مبانی رجالی و حدیثی محمدبن اسماعیل بخاری» بررسی شده است.

در نوشته ها و آثار محمد بن اسماعیل بخاری به ویژه « صحیح بخاری» در مواجهه با اهل بیت علیهم السلام و روایات فضایل آنان و راویان محب اهل بیت علیهم السلام و مقایسه آن با روش برخورد بخاری با دشمنان اهل بیت علیهم السلام و روایات آنان و راویانی که با اهل بیت علیهم السلام دشمنی داشته اند به نشانه هایی از تعصب و کینه و دشمنی بخاری نسبت به اهل بیت علیهم السلام برخورد می کنیم که دالّ بر ناصبی بودن وی می باشد.

نویسنده کتاب « بخاری و ناصبی گری: تأملی در زندگی و مبانی رجالی و حدیثی محمدبن اسماعیل بخاری» به دنبال نشان دادن شواهد نصب و دشمنی با اهل بیت علیهم السلام در صحیح بخاری و سایر کتاب های محمد بن اسماعیل بخاری است و تلاش کرده تا علت شهرت و معروفیت و اهمیت بخاری و آثارش ریشه یابی شده و نشان دهد که رویکرد نصب و ناصبی گری توسط بخاری علت اصلی اهمیت او و آثارش می باشد و حاکمان نیز به همین دلیل به ترویج آثار بخاری پرداخته اند.

کتاب حاضر در دو بخش کلی با عنوان «مفاهیم و مبانی و کلیات بحث» و « شواهد نصب و دشمنی با اهل بیت علیهم السلام در آثار بخاری» به نگارش درآمده است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید