انتقاد دینی و سیاسی در قرآن و سنت
۱۴۰۲-۰۶-۱۱

پدیدآور: محمدحسن موحدی ساوجی

مشخصات نشر: قم: دانشگاه مفید، 1399.

شماره دیویی: الف 828 م 297/4812

معرفی کتاب:

انتقاد به عنوان یکی از مهمترین مظاهر آزادی بیان در حوزه های مختلف از جمله در حوزه دین سطح قابل بررسی است. انتقاد پذیری یک مکتب یا نظام سیاسی در عرصه های نظری و عملی می تواند محک مناسبی برای سنجش مردمی بودن آن مکتب یا نظام و احترام آن به آزادی ها و حقوق بنیادین انسانی به شمار آید. از سوی دیگر انتقاد گاه در حوزه های صرفا نظری و به ویژه دینی تحقق می یابد و گاه در عرصه های اجتماعی و سیاسی نمایان می شود . در همه شکل های فوق، نگاه قرآن و سنت قابل بررسی است و حدود و محدودیت های انتقادکنندگان و انتقادشوندگان یا حقوق آنان نیازمند تعریف و تبیین است. کتاب « انتقاد دینی و سیاسی در قرآن و سنت»  در این راستا به نگارش درآمده است.

در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:

نسبت مفهوم نقد و انتقاد در قرآن و سنت اسلامی با مفهوم نقد به عنوان یک مفهوم مدرن چیست؟ و با اذعان به تفاوت گفتمان مدرن با گفتمان سنت، آیا در سنت اسلامی و به ویژه در قرآن کریم و روایات معصومان علیهم السلام می توان شواهدی را نشان داد که با مسئله نقد و نقادی به معنای جدید آن پیوند داشته باشد؟ جست و جوی شواهدی از توجه به مسئله نقد و نقادی در سنت اسلامی ابعاد گسترده ای دارد و عنوان اثر يعنی؛ «انتقاد دينی و سياسی در قرآن و سنت» نيز اين گستردگی را پوشش مي دهد. بر اين اساس نگاهی به عناوين فصلها و بخش هاي اين اثر نشان می دهد كه نويسنده كوشيده است تا حد ممكن به همه شواهد بپردازد و چيزی را از قلم نيندازد. در اين كتاب ادله جواز انتقاد دينی و سياسی، حقوق منتقدان دينی و سياسی و نيز سازوكارهای انتقاد سياسی و حدود آن بررسی شده است.

کتاب « انتقاد دینی و سیاسی در قرآن و سنت» در سه فصل به نگارش درآمده است: مبانی و کلیات؛ انتقاد در حوزه الهیات؛ انتقاد سیاسی.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید