قصه من و خدا: قصه واژه هایی که بوی ابوحمزه گرفتند
۱۴۰۲-۰۶-۱۴

پدیدآور: محسن عباسی ولدی

مشخصات نشر: قم، آیین فطرت، 1400.

مشخصات ظاهری 196 ص.

شماره دیویی: 1400 ق 318 ع 778/297

معرفی کتاب:

« قصه من و خدا: قصه واژه هایی که بوی ابوحمزه گرفتند» جلد اول از مجموعه کتاب « عاشقانه های بارانی» است که به قلم « محسن عباسی ولدی» به نگارش درآمده است.

در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم: ابوحمزه نام یک شخص نیست. قصه من و خداست. « من» بنده ای که شوق گناه، او را فرسنگ ها از خانه مولا دور کرده و « خدا» مولایی است که لحظه ای از این بنده، فاصله نگرفته.

دعای ابوحمزۀ ثمالی از توحیدی‌ترین ادعیه‌ای است که به دست ما رسیده است. این دعا میراث ارزشمند امام سجاد علیه السلام است. اگر چه دعای ابوحمزه از معروف‌ترین دعاهایی است که شیعیان در ماه مبارک رمضان آن را می‌خوانند؛ امّا هنوز هم معارف عمیق این دعا در میان بسیاری از کسانی که این دعا را می‌خوانند، غریب است. این کتاب بنا دارد به اندازۀ توان خویش، مفاهیم دعای ابوحمزه را برای مخاطب تبیین کند.

ویژگی‌های این کتاب که می‌تواند شما را به مطالعۀ آن ترغیب کند عبارت است از:

الف) بررسی مفاهیم عمیق دعا در فضای ادبی: دعای ابوحمزه در این کتاب به چند بخش تقسیم شده است. در ابتدای هر بخش، متن دعا به همراه ترجمۀ آن آمده و پس از آن محتوای دعا در قالب عباراتی ادبی و روان، شرح داده شده است. مخاطب در این قسمت احساس نمی‌کند که در برابر شرحی خشک و علمی قرار گرفته است؛ بلکه در فضایی ادبی به محتوای عمیق دعا دست پیدا می‌کند.

ب) تقویت دو حسّ ارزشمند در مخاطب: مخاطب پس از مطالعۀ این کتاب به دو حسّ ارزشمند خواهد رسید: اوّل، حسّی پر از محبّت نسبت به خدا که در پی تصویر جدیدی که از صفات خدا در ذهنش نقش بسته، به دست می‌آید. حسّ دوم، در پی تصویر جدیدی به دست می‌آید که این دعا از رابطۀ خدا با بندگان خویش ترسیم کرده است. در این جا مخاطب فارغ از حرف‌های شعاری، خدا را به عنوان حامی و دلسوز خویش می‌بیند.

کتاب « « قصه من و خدا: قصه واژه هایی که بوی ابوحمزه گرفتند» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید