پدیدآور: زهرا جهانی ویشه سرایی
مشخصات نشر: قم، میراث ماندگار،1400
مشخصات ظاهری: 118ص
رده بندی دیویی: س959ج297/651
معرفی کتاب
اصل مهمانی از جمله اموری است که در قرآن و روایات مطرح شده است. مهمانداری، شرایط و وظایف مهمان و میزبان از جمله مواردی است که در آیات و روایات مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، این میزان توجه قرآن و سنت به جزئیات زندگی انسانها نشان دهنده این است که دین به گونه های مختلف می تواند در سبک زندگی انسانها تاثیرگذار باشد، چون دربردارنده بینش ها و نگرش های اصیلی است که در شکل دهی به سبک زندگی انسان ها ایفای نقش می کند. کتاب « سبک مهمانی مطلوب از دیدگاه آیات و روایات» در جهت تبیین دیدگاه اسلام در این باب به نگارش درآمده است.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
نسان همان گونه که در عرصه های مختلف زندگی دست به انتخاب می زند، در عرصه های روابط اجتماعی نیز، رفتارهای انتخاب گرایانه متنوعی دارد. رفتارهای انتخاب گرایانه انسان در عرصه های گوناگون روابط اجتماعی از مصادیق بارز سبک زندگی شمرده می شوند. در این مهمانی به عنوان یکی از مهمترین عرصه های روابط اجتماعی است که توجه به آن بر اساس معیارهای مطلوب در سبک زندگی اسلامی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ببنابراین، مهمانی نیز همانند دیگر روابط انسانی، اگر بخواهد رنگ الهی به خود گیرد باید با نیت و انگیزه الهی همراه شود تا بتواند به افزایش و صمیمیت روابط انسانی و همبستگی اجتماعی کمک کند.
شریعت اسلام نیز که همواره در اندیشه ی اصلاح رفتارهای اجتماعی پیروان خود است، برای این بخش از زندگی، راهکارهایی ویژه ارائه داده است. با توجه به آیات و روایات متعددی که در قرآن کریم و کتب حدیثی از مسئله مهمانی سخن گفته اند می توان به سبک مطلوبی از مهمانی دست یافت.
کتاب« سبک مهمانی مطلوب از دیدگاه آیات و روایات» در قالب سه فصل سازماندهی شده است و شامل مباحثی نظیر کلیات و مفهوم شناسی، سبک مهمان شدن مطلوب از منظر آیات و روایات و سبک میزبانی مطلوب از منظر آیات و روایات می باشد و به شیوه توصیفی به تحلیل ابعاد سبک مهمانی مطلوب با مراجعه به منابع دینی « قرآن و روایات » پرداخته است.
کتاب« سبک مهمانی مطلوب از دیدگاه آیات و روایات»، در سه فصل نگارش شده است:
فصل اول: کلیات و مفاهیم
فصل دوم: سبک مهمان شدن مطلوب از منظر آیات و روایان
فصل سوم: سبک میزبانی مطلوب از منظر آیات و روایات