صحیفه باقریه و صحیفه صادقیه
۱۴۰۲-۰۶-۲۶

پدیدآور: محمدباقر موحد ابطحی؛ با ترجمه فارسی : علیرضا برازش

مشخصات نشر: تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی، 1401

مشخصات ظاهری: 1108ص

شماره دیویی: م گ/ 341 م 297/772

عنوان اصلی کتاب صحیفه باقریه و صحیفه صادقیه، «الصحیفه الباقریه و الصادقیه الجامعه» می باشد که زنده‌یاد موحد ابطحی در یک‌مجموعه ۷ جلدی آن را به چاپ رسانده است و ادعیه وارده از ۱۴ معصوم را شامل می‌شود. علت انتخاب عنوان «صحیفه الجامعه» به‌دلیل جامع‌بودن کتاب پیش‌روست چون کمتر دعایی از دو امام باقر و صادق است که از دید او دور مانده باشد.

کتاب « صحیفه باقریه و صحیفه صادقیه »، دو بخش اصلی دارد که عبارت‌اند از: «صحیفه باقریه» و «صحیفه صادقیه». بخش اول کتاب، ۵ فصل دارد که به‌ترتیب از این‌قرارند: «دعاهای امام باقر (ع) در به پاکی‌ یاد کردن خداوند باشکوه، ستایش و بزرگداشت او، راز و نیاز با او، و زاری به درگاه او»، «دعاهای امام (ع) و درباره درخواست‌های فراگیر و ویژه»، «دعاهای امام (ع) در زمان‌های مختلف»، «دعاهای امام (ع) در موقعیت‌ها» و «دعاهای امام (ع) درباره کسانی که برای آن‌ها دعا یا نفرین کرده است».

بخش «صحیفه صادقیه»‌، شامل ۶ فصل می باشد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «دعاهای امام (ع) در مدح و بزرگداشت و یگانه‌دانستن و به پاکی یادکردن و ستایش خداوند باشکوه و مناجات و زاری به درگاه او»، «دعاهای امام (ع) درخواسته‌های عام و خاص»، «دعاهای امام (ع) در اوقات شبانه‌روز»، «دعاهای امام (ع) در زمان انجام کارها»، «دعاهای امام (ع) برای برخی افراد یا ضد برخی افراد» و «دعاهای امام (ع) و دعاهای محافظت ایشان که برگرفته از قرآن کریم است».»

تلاش مولف در کتاب « صحیفه باقریه و صحیفه صادقیه » براین بود که شیوه نقطه گذاری متن عربی و ترجمه فارسی تا حد امکان با هم هماهنگ و همنوا باشد. باتوجه به تفاوت ساختار جملات در عربی و فارسی و اینکه دعاها حتی نسبت به متون متعارف عربی ساختار پیچیده ای دارند، پیاده سازی این شیوه با چالش های زیادی همراه بود، اما با در نظر گرفتن قواعدی روشی هماهنگ را در کل متن پیاده کرده اند.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید