فلسفه و تاریخچه دانش علوم قرآن
۱۴۰۲-۰۷-۰۸

پدیدآورنده: علی اوسط باقری

مشخصات نشر: قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه،1399

مشخصات ظاهری: 474ص

شماره دیویی: ف 931 الف 297/15

معرفی کتاب:

کتاب « فلسفه و تاریخچه دانش علوم قرآن ( همراه با برخی مباحث علوم قرآن ) »، تلاشی است به منظور شناخت دانش علوم قرآن و نگاهی است گذرا به تاریخچه آن و بیانگر برخی مباحث این دانش می باشد.

کتاب « فلسفه و تاریخچه دانش علوم قرآن ( همراه با برخی مباحث علوم قرآن ) »، در سه فصل فراهم آمده است:

فصل نخست به بررسی فلسفه دانش علوم قرآن می پردازد. در فلسفه هر دانشی مباحث مقدماتی آن دانش همچون تعریف، موضوع، قلمرو و ضرورت آن دانش بررسی می شود.این فصل مشتمل بر پنج درس است و در آن معنا و چگونگی پیدایش دانش علوم قرآن، موضوع و قلمرو آن، تنویع و تقسیم مباحث علوم قرآن، روش و فواید مترتب بر این دانش، منابع علوم قرآن و رابطه این دانش با دیگر دانش ها بررسی شده است.

فصل دوم مشتمل بر سه درس است که در آن به تاریخچه دانش علوم قرآن نگاهی گذرا افکنده ایم و ضمن معرفی مختصر تک نگاری های علوم قرآنی، برخی از مهم ترین کتاب های جامع و نسبتا جامع علوم قرآن را کم وبیش با تفصیل معرفی کرده ایم.

در هفت درس از فصل سوم به شش مبحث از مباحث علوم قرآن توجه شده است و مهم ترین مسائل آنها را بیان و بررسی کرده ایم و در درس شانزدهم، سه مبحث از مباحث علوم قرآن، با اختصار و طرح مسائل اصلی تر، بررسی شده است.

نگارنده در اثنای نگارش کتاب « فلسفه و تاریخچه دانش علوم قرآن ( همراه با برخی مباحث علوم قرآن) » تاریخچه علوم قرآن را تا قرن پنجم به تفصیل مطالعه و بررسی کرد و نگاشته ها و شخصیت های علوم قرآنی در نوشته ای مبسوط سامان یافت که امید است به خواست خدای متعال با عنوان نگاشته ها و شخصیت های علوم قرآنی در آینده منتشر شود.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید