پدیدآور: سپیده راوش چلمردی
مشخصات نشر: نکا: مهربان نیکا، 1401
مشخصات ظاهری: { 254}ص
شماره دیویی: ع 283 ر 464/297
معرفی کتاب:
کتاب «عرصه های جهل اجتماعی (از دیدگاه قرآن)»، به روش توصیفی – تحلیلی و شیوه جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای به این نتایج رسیده است که عوامل پیدایش جهل به دو دسته درونی و بیرونی بوده و از عوامل درونی آن می توان به پیروی از هوای نفس، عدم پرسشگری، عدم قدرشناسی، لجاجت، دنیاپرستی و تقلید کورکورانه، پیروی از شیطان، غفلت و دل مردگی یاد کرد و در عرصه اقتصادی، فرهنگی و خانوادگی از وسواس شیطانی، محیط خانواده، همنشینان بد، فرهنگ فاسد جامعه، محیط فاسد اجتماعی و حاکمیت حاکمان طاغوت و ستمگر به عنوان عوامل پیدایش جهل نام برد و خروج از مقام انسانیت، لجاجت، عدم پذیرش حق، فساد در زمین، مایه سقوط و شکست آدمی و ... از جمله آثار جهالت اند؛
کتاب «عرصه های جهل اجتماعی (از دیدگاه قرآن)»، دارای پنج فصل می باشد:
فصل اول: کلیات ، هدف از این نوشتار آشنایی بیشتر خوانندگان با مفهوم جاهلیت و عرصه های جهل اجتماعی از دیدگاه قرآن در طول زمان است تا بتوانیم از طریق شناخت این موارد، به مقابله با شیوه های جاهلان در حوزه اجتماعی بپردازیم. لذا تحقیق و پژوهش درباره عرصه های جهل اجتماعی و ویژگی های شخصیتی جاهلان در حوزه اجتماعی از دیدگاه قران کاری بایسته و ضروری است.
فصل دوم: مفاهیم واژه ها: در این بخش مفاهیم مورد نظر نویسنده مانند: جهل، عرصه و اجتماعی از جهت تعریف لغوی و اصطلاحی و اقسام و کاربردهای آن ها از دیدگاه قرآن مورد بررسی قرار می گیرد.
فصل سوم: چیستی عرصه های جهل اجتماعی از دیدگاه قرآن؛ در این بخش به بیان چند عرصه اجتماعی مختلف در جامعه مانند؛ عرصه خانوادگی، عرصه اقتصادی، عرصه سیاسی، عرصه فرهنگی و عرصه دینی پرداخته می شود که وجود جهل در هر یک از این عرصه ها چه آثار و پیامدهایی را در جامعه می تواند به دنبال داشته باشد.
فصل چهارم: عوامل پیدایش جهل اجتماعی از دیدگاه قرآن: در این قسمت به بررسی عوامل درونی که سبب پیدایش جهل اجتماعی در عرصه های مختلف یک جامعه می گردد می پردازد.
فصل پنجم: ویژگی های شخصیت اجتماعی جاهلان از دیدگاه قرآن: در این بخش به بیان ویژگی های شخصیتی و رفتاری جاهلان در عرصه اجتماعی از دیدگاه قرآن پرداخته می شود.