پدیدآورندگان: سجاد بهروزی، ابولقاسم فنائی
مشخصات نشر: قم: دانشگاه مفید، 1401
مشخصات ظاهری: 252ص
رده بندی دیویی: د853ب179/1
معرفی کتاب:
کتاب « دین و اخلاق محیط زیست از تعارض تا اجماع هم پوش» می کوشد با وام گرفتن ایده ی اجماع هم پوش در اخلاق سیاسی از جان رالز و تطبیق آن بر قلمرو اخلاق محیط زیست، نشان دهد که هواداران اخلاق دینی و اخلاق فرادینی در پرتو کاربست چنین ایده ای در این قلمرو می توانند بر سر چند اصل اخلاقی، که از «الزام اخلاقی احترام به طبیعت» سرچشمه می گیرند به توافق برسند، بدون اینکه برای دستیابی به چنین توافقی ناگزیر باشند بر سر دلایلی که چنین الزام و چنان اصولی را برای آنان توجیه می کند نیز به توافق برسند.
بر این اساس، این کتاب در هفت فصل به شرح زیر تنظیم گردیده است:
فصل نخست به تعریف و توضیح مفاهیم و اصطلاحات کلیدی مورد استفاده در این تحقیق اختصاص دارد که عبارتند از: محیط زیست، اخلاق محیط زیست، دین و اجماع هم پوش
در فصل دوم، انواع نظریه های مشهور در اخلاق محیط زیست بررسی می شود.
فصل سوم، به شرح و بسط نظریه احترام به طبیعت اختصاص دارد.
در فصل چهارم، نشان خواهد داد که چرا نظریه احترام به طبیعت معقول است و چرا پذیرش این نظریه مبتنی بر پذیرش هیچ نظریه جامعی در باب حیات و زندگی خوب نیست.
در فصل پنجم، نخست دیدگاه منتقدان نسبت به موضع ادیان ابراهیمی در باب محیط زیست مرورمی شود، سپس پاسخ سه متفکر یهودی و مسیحی به این منتقدان شرح و بسط خواهد شد.
در فصل ششم نیز پاسخ هفت متفکر مسلمان به این نقدها صورت بندی و تشریح می شود.
آخرین فصل کتاب « دین و اخلاق محیط زیست از تعارض تا اجماع هم پوش» ، به شرح و بسط دیدگاه شخصی نویسندگان این کتاب درباره رابطه ی دین و اخلاق محیط زیست اختصاص دارد.