پدیدآور: مجید کافی
مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، 1394
مشخصات ظاهری: دوازده.: 332ص.:جدول، نمودار.
شماره دیویی: ن 247 ک 297/045
معرفی کتاب:
کتاب « نظريهپردازي گامي به سوي توليد علم ديني: نظريه اجتماعي ارتباط در قرآن»، به عنوان منبع مطالعاتی در زمینه علم دینی و نظریه اجتماعی نگاشته شده است. ابتدا نظریهپردازی مسیر تولید علم دینی و مبناهای شناخت جامعه در اندیشه متفکران مسلمان بررسی شده است. سپس اصطلاحات نظریه، پارادایم، نظریهپردازی، نظریه اجتماعی، ارتباط، انزوای اجتماعی، علوم اجتماعی و ... مفهومیابی شده است.
در ادامه روش تحقیق در کتاب « نظريهپردازي گامي به سوي توليد علم ديني: نظريه اجتماعي ارتباط در قرآن » از جمله روش تفسیر موضوعی، روش تحلیل محتوا، روش ساخت مدل نظری و ... توضیح داده شده است. در فصول بعدی پارادایم نظریه اجتماعی، مفهومپردازی، مقولهبندی، تعیین نقش مقولهها، اصول، ویژگیها و اهداف نظریه اجتماعی ارتباط تبیین شده است. در نهایت نیز نظام اجتماعی تبیین شده است.
تحقیق حاضر مبتنی بر این پیشفرض است که راه برونرفت از مسائل و مشکلات علوم سکولار، نظریهپردازی و تولید علم کارآمد براساس نظریههای ساخته و پرداخته شده از متون دینی و هماهنگ با جهانبینی و فرهنگ جامعه است. در راستای پیشفرض یاد شده این سؤال مطرح میشود که چه نظریهای را میتوان براساس مبنا یا مبانی شناخت جامعه در قرآن، ساخته و پرداخته کرد که اساس تبیینهای اجتماعی باشد؟
کتاب « نظريهپردازي گامي به سوي توليد علم ديني: نظريه اجتماعي ارتباط در قرآن»، به عنوان علم دینی و نظریه اجتماعی برای محققان و صاحب نظران رشته های علوم اجتماعی، تفسیر موضوعی، مطالعات اسلام و فلسفه علم در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا فراهم آمده است که البته دیگر علاقه مندان به این زمینه های تحقیقی نیز می توانند از آن بهره مند شوند.