حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی شامگاه دوشنبه ۲۴ مهرماه در دیدار با رئیس جامعه المصطفی با اشاره به ظرفیت فراوان پژوهش علمی پیرامون شخصیت حضرت جعفر بن ابیطالب(ع)، اظهار کرد: پیرامون زندگی این شخصیت مهم تاریخ اسلام به عنوان اولین مهاجر و سفیر پیامبر(ص) در حبشه، آثار و کتابهای بسیار خوبی تدوین شده است از جمله نگارش یک موسوعه پنج جلدی که توسط این همایش پیگیری میشود.
عضو هیئت علمی ا جامعه المصطفی لعالمیه افزود: یکی از رسالتهای ما شناساندن شخصیتهای تأثیرگذار در تاریخ اسلام و تاریخ تشیع است و من در این راستا دغدغهای داشتم و ملاک من برای این دغدغه دو چیز بود که یکی دفاع از ولایت و ماندن در خط ولایت تا آخرین نفس و ملاک دوم ما نیز غربت تاریخی برخی از این شخصیتها بوده است.
وی ادامه داد: در راستای این دغدغه تصمیم گرفتیم برای ۱۴ شخصیت تاریخی همایش برگزار کنیم که این سومین شخصیتی است که همایش آن کلید خورده است؛ پیش از این هم همایش برای دو شخصیت بزرگوار حضرت خدیجه (س) و حضرت حمزه(ع)برگزار شد.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه هدف ما از برگزاری این همایش بینالمللی معرفی این شخصیتهای برجسته تاریخی است، خاطرنشان کرد: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان نیز اسامی تعدادی از شخصیتهای تاریخی را به لیست ما اضافه کردند که یکی از شخصیتهایی که ایشان روی آن تاکید داشتند حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) بود.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه از مشارکت ۲۰ مرکز در برگزاری این همایش خبر داد و گفت: مطلوب ما این بود که این همایش در روز شهادت حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) برگزار شود، اما چون تا این تاریخ فرصت ما محدود بود، قرار بر این شد پیش نشستی در سالروز شهادت ایشان یعنی اواخر آبانماه برگزار شود و اصل همایش در تاریخ دهم اسفند ماه برگزار میشود.
وی به محورهای این همایش اشاره و اظهار کرد: این همایش در ۹ محور پذیرش مقاله دارد که محور اول همایش زیست نامه، محور دومقرآن و حدیث، محور سوم تاریخ، محور چهارم منابع شیعه و اهل سنت، محور پنجم دیدگاهها در مورد جعفر، محور ششم نماز جعفر، محور هفتم اماکن جغرافیایی مرتبط با جعفر، محور هشتم جعفریان در تاریخ (نسل ایشان) و محور نهم جعفر در ادبیات هنر و رسانه است. در این زمینه بیش از ۱۵۰ موضوع گردآوری شده و تدوین ۵۰ مقاله نیز به صورت سفارشی در دستور کار قرار دارد.
حجتالاسلام رفیعی بیان کرد: شخصیت حضرت جعفر (ع) بسیار جای کار دارد، چرا که شخصیتی است که همواره مورد مدح پیامبر (ص) بوده و هیچ نقطه تاریکی در زندگی او وجود نداشته است.
وی با اشاره به برگزاری چندین پیشنشست ویژه این همایش، ابراز کرد: انتشار آثار علمی این همایش توسط انتشارات المصطفی میتواند در معرفی چهره حضرت جعفر بن ابیطالب (ع) بسیار مؤثر واقع شود.