پدیدآور: جمیله صیاد
مشخصات نشر: قم، مرکز نشر هاجر، 1398
مشخصات ظاهری: 228 ص
رده بندی دیویی: ت 958 ص 297/632
معرفی کتاب:
تقوا، نیروی بازدارنده درونی است که انسان را از زشتی ها بازداشته و به سمت خوبی ها سوق می دهد. تقوا از ایدئولوژی انسان نشات می گیرد. هر چه ایمان انسان به خدا و روز معاد بیشتر باشد، تقوا قوی تر می گردد. در کتاب « برکات تقوا در زندگی اقتصادی» به تاثیرات طبیعی تقوا در سه حوزه تولید، توزیع و مصرف پرداخته شده است. این آثار و برکات گاهی نقش بازدارنده دارند مثل: پرهیز از اسراف، کم فروشی، احتکار، گرانفروشی و... ؛ و گاه نقش محرک برای رشد کمی و کیفی دارند مانند: رشد و توسعه اقتصادی فرد و جامعه، رسیدن به سطح رفاه عمومی، قرار گرفتن سرمایه در مسیر تولید و ... که به حسب هر یک از ابعاد زندگی اقتصادی، مصادیق متفاوتی دارد.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
در سالهای اخیر که دشمنان اسلام از طریق اقتصاد به مبارزه با انقلاب برخواسته اند، اقتصاد محکم و پویا، ضامن عزت و حفظ نظام در برابر دخالت بیگانگان است. اگر مشکلات اقتصادی از پیش روی ملت و دولت برداشته شود می توان با آرامش خاطر به پیشبرد سایر ابعاد زندگی پرداخت.
کتاب « برکات تقوا در زندگی اقتصادی» از سه فصل تشکیل شده است. فصل اول آثار و برکات تقوا در نوع، کیفیت و هدف کار و تولید را بررسی کرده است. در فصل دوم آثار و برکات تقوا در نوع و کیفیت و هدف مصرف و در فصل سوم این آثار و برکات در نوع و کیفیت و هدف توزیع از دیدگاه آیات و روایات بررسی شده است. این کتاب یا گردآوری از منابع کتابخانه ای تدوین و به توصیف مسئله از دیدگاه مذکور پرداخته است.