کارکرد روایات در توثیق و تضعیف راویان
۱۴۰۲-۰۷-۲۷

پدیدآور: محمدمهدی طاهایی؛ [ برای] پژوهشکده معارف اهل بیت (ع)

مشخصات نشر: قم: نشر معارف اهل بیت الطاهرین علیهم السلام، 1400

مشخصات ظاهری: 228 ص

شماره دیویی:ک 248 ط 264/297

معرفی کتاب:

از عصر حضور تا به امروز، فرمایشات معصومین علیهم السلام درباره راویان به تناسب, سبب اعتماد یا عدم اعتماد اصحاب و فقهای شیعه به افراد در پذیرش نقل قول ها به خصوص احادیث اهل بیت علیهم السلام می گشت.در کتاب « کارکرد روایات در توثیق و تضعیف راویان» مؤلف سعی کرده است با تتبعی وسیع، شواهدی از به کارگیری روایات معصومین علیهم السلام در توثیق و تضعیف راویان توسط فقهارانشان دهد. در ادامه با طرح دو نظر از فقهای معاصر مبنی بر ناکارآمدی روایات معصومین علیهم السلام درباره برخی از راویان با ویژگیهای خاص، به نقد و بررسی آن دو نظر پرداخته است. نگارنده ضمن آنکه ابهام های متعدد این چنین نظراتی رانشان داده، به تناقضات صاحبان نظر نیز اشاره کرده و با شواهدی از مضامین روایات، سعی نموده است تا ناتمامی مبنا و نظر مذکور را تبیین نماید.

کتاب« کارکرد روایات در توثیق و تضعیف راویان»، در خصوص میزان کارکرد روایات توصیفی و جوانب مختلف مرتبط با آن است . در بررسی این موضوع دو هدف کلی را دنبال کرده است:

1.شناخت پیشینه کارکرد روایات توصیفی ومیزان اتکا به آنها برای شناخت راویان از عصر حضور معصومین(ع) تا عصر رجالیون متاخر.

2. بررسی رویکردهایی که نگرشی متفاوت به این مقوله داشته و مخالفت های عمده ای با بهره گیری از روایات توصیفی برای شناخت راویان کرده اند.

در بخش اول به هدف اول پرداخته است، و در چند فصل نشان داده است تمسک به روایات توصیفی پیشینه ای دیرینه از عصر حضور معصومین(ع) دارد. درباره هدف دوم، توجه به مبانی ارائه شده از جانب بعضی معاصرین ضرورت دارد. در بخش دوم این نوشتار به تحلیل برخی بیانات آقای سیدمحمدرضا سیستانی در کتاب قبسات من علم الرجال پرداخته است

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید