سیمای پیامبر اعظم(ص) در منابع فریقین و آثار کلامی آن
۱۴۰۲-۰۸-۰۱

 

پدیدآور: معصومه گل گلی

مشخصان نشر: قم: مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی(ص)، 1400

مشخصات ظاهری: 566 ص

رده بندی دیویی: س 615 گ 297/93

معرفی کتاب:

 کتاب « سیمای پیامبر اعظم(ص) در منابع فریقین و آثار کلامی آن» مدعی است روایات صحاح سته و کتب اربعه، بار کلامی دارند و بر منظومه اعتقادی خواننده اثر می گذارند.

از این رو، در کتاب «سیمای پیامبر اعظم(ص) در منابع فریقین و آثار کلامی آن»، از خلال بررسی روایات صحاح سته درباره سیمای پیامبر(ص)، در مجموع پنج باور کلامی استخراج شد که عبارت اند از: عدم عصمت مطلق پیامبر(ص)، عدم علم لدنی پیامبر(ص)، اجتهاد و عدم حجیت قول و فعل پیامبر(ص)، عدم برتری پیامبر(ص) و در نهایت، تحریف مسئله جانشینی ایشان پس از رحلت.اما از بررسی روایات کتب اربعه، گزاره های دیگری همچون: عصمت پیامبر(ص)، علم لدنی پیامبر(ص)، حجیت قول و فعل پیامبر(ص)، برتری پیامبر(ص)، و تنصیصی بودن جانشینی ایشان به دست آمد.

این تفاوت در روایات، سبب شکل گیری دوگونه باور و دو چهره متفاوت از سیمای پیامبر(ص) می شود. با توجه به نقدهای عقلی، قرآنی ، تاریخی و محتوایی وارد بر برخی روایات این کتب، به دست می آید که اولا نمی توان به همه روایات این کتاب ها و همه آثار کلامی آن ها در بعد نبوت شناسی به دیده اعتبار نگریست و این روایات را منبعی بی نقص برای انعکاس سیمای پیامبر(ص) دانست.

ثانیا چنانچه این کتب براساس نقد منصفانه عقلی و نقلی، از روایات چالش دار پیرایش شود، بدون شک می توان به وحدت نظری بین دو دیدگاه اعتقادی فرقین درباره سیمای پیامبر(ص) دست یافت و گام هایی مهم در تقریب دو مذهب شیعه و سنی برداشت.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید