تحلیل ادبی- تفسیری انفرادات قرائت نافع مدنی
۱۴۰۲-۰۸-۱۳

 پدیدآور: مرتضی رحیمی آهنگر کلایی

مشخصات نشر: تهران: نور هدایت، 1401

مشخصات ظاهری: 187ص

رده بندی دیویی: 1400 ت 424 ر 297/151

معرفی کتاب: 

قرائت قرآن در قرون مختلف، همواره مورد توجه مسلمانان بوده و در این میان، قاریان و مفسران قرآن کریم به طور ویژه ای به آن پرداخته اند. به عقیده ی عموم اندیشمندان شیعه قرآن کریم از ابتدا با زبان و لغتی واحد و از جانب خداوند متعال بر پیامبر اکرم (ص) نازل شد، اما چندی بعد از رحلت ایشان، این قرائت واحد به دلایل بسیاری به تدریج باعث به وجود آمدن قرائات مختلف از متن قرآن کریم شد. هر چند این قرائات تاثیر محتوایی- مفهومی در قرآن نداشت، اما به هر حال خوانش قرآن را از قرائت واحد خارج ساخت. قرائت نافع مدنی، به عنوان پر خوان ترین طریق قرائی از پیامبر اکرم (ص) در طول تاریخ مطرح است، رواج قرائت وی در بلاد مختلف و در برهه های مختلف تاریخ و در عصر حاضر، نشان از گستره و اهمیت این قرائت دارد. سوابق علمی درخشان نافع و جایگاه والای او در علوم ادبی، اهمیت قرائت وی را دو چندان نموده است. کتاب « تحلیل ادبی- تفسیری انفرادات قرائت نافع مدنی» به بررسی ادبی مواضع انفرادی قرائت نافع، نسبت به سایر قاریان هفتگانه پرداخته است.

این کتاب، تحلیلی است ادبی- تفسیری بر انفرادات و گزینش های منحصر به فرد نافع مدنی که در سه  فصل به آن پرداخته شده است. در فصل اول، تعاریف بنیادین همچون تعریف قرائت، روایت، انفراد، طرق روایت ورش و قالون، نیز بیان جایگاه قرائت نافع نسبت به سایر قراء در بلاد اسلامی در طول تاریخ بیان گردیده است. در فصل دوم به بررسی مفرده قرائت نافع پرداخته شده به این شکل که ابتدا به موارد انفراد قرائت نافع اشاره شده و سپس به بیان توضیح ادبی و تفسیری آن پرداخته شده و در فصل سوم، انفردات نافع در تراز مقایسه با شش قرائت دیگر قرار گرفته و در آن وجه رجحان یا مرجوح بودن انفرادات نافع بر سایر قرائات بیان می گردد. 

کتاب « تحلیل ادبی- تفسیری انفرادات قرائت نافع مدنی» ، با دو هدف تحکیم نظریه صیانت ساحت قرآن کریم از تحریف و تبیین ارتباط قرائات با ادبیات عرب و تفسیر نگاشته شده است.     

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید