پدیدآور: مولف: محمود امامی نجف آبادی، تحقیق و تدوین: احمد نیکبخت
مشخصات نشر: تهران: نشر الف. لام. راء، 1401
مشخصات ظاهری: 238ص
رده بندی دیویی: ج.1 769 الف 297/1726
معرفی کتاب:
کتاب « جنة الماوی فی تفسیر قران المصطفی» مجموعه ای از صحبت های استاد محمود امامی درباره ی لایه های نهایی آیات قرآنی است که از سوی شاگردان ایشان گردآوری و نگارش شده است.
بخش نخست کتاب، به بیان نکاتی کلی پیرامون حقیقت قرآن، چیستی وحی، و تفسیر قرآن اختصاص دارد و بخش دوم آن نکات گردآوری شده ای است که ایشان در سخنرانی های گوناگون در تفسیر توحیدی سوره ی حمد ارایه فرموده اند.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
گرچه فهم ظاهر عبارات قرآنی، برای آشنایان به ادبیات عرب، کار آسانی است، ادراک مدارج معانی و مراتب حقایق قرآنی نیازمند تجهیز به دانش های گوناگونی است که کمتر در یک تن گرد می آیند. از این رو، گروهی به تفسیر ادبی آن همت گماشتند و شماری با بهره گیری از احادیث اهل بیت علیهم السلام آن را تفسیر نمودند و دیگران نیز راه های دیگری پیش گرفتند. این روش های تفسیری با همه ی گوناگونی شان، در دو دسته بنیادین خلاصه می شوند که هر یک زیر شاخه های فراوانی دارند: تفسیر آفاقی و تفسیر انفسی
تفسیر آفاقی به فهم ظاهری آیات قرآن می پردازد. این نوع از تفسیر به وقایع و سرگذشت های انبیا و دیگران که در قرآن آمده است، به عنوان رخدادهای تاریخی می نگرد و بر همین مبنا نیز آن ها را شرح می کند.
در تفسیر انفسی، نفس ناطقه ی انسانی جهانی است که به آسمان و زمین و غیب و شهود دسته بندی می شود. جهانی آن چنان بزرگ که حتی همه ملائک و شیاطین نمی توانند آن را پوشش دهند و هر یک از پیامبران و دشمنان ان ها در بخش هایی از این عالم وسیع حضور خواهند یافت.
کتاب « جنة الماوی فی تفسیر قران المصطفی» توسط انتشارات « الف لام راء» به چاپ رسیده است.