حیات بالنده در نهج البلاغه
۱۴۰۲-۰۸-۱۸

پدیدآور: دل آرا نعمتی پیرعلی، اکرم فاضلی بیابانکی

مشخصات نشر: تهران: ندای ملکوت، 1392

مشخصات ظاهری: 246ص

شماره دیویی: ح 541 ن 297/9515

معرفی کتاب:

کتاب « حیات بالنده در نهج البلاغه »، به تحلیل موضوع همبستگی یاد کرد مرگ و بالندگی می پردازد. در جهان هستی مرگ نیز مانند حیات، رازی از اسرار الهی است که شناخت حقیقت آن برای بشر مقدور نیست ولی براساس آیات الهی و رهنمودهای دینی معصومین، مرگ به منزله ی فنا و نابودی نبوده، بلکه مرحله ای از مراحل حیات انسان و آغازگر سیر در نشئه بالاتر حیات است که کیفیت آن مبتنی بر کیفیت حیات دنیایی انسان است.

کتاب « حیات بالنده در نهج البلاغه »، دارای چهار فصل می باشد:

1. فصل اول: انسان شناسی امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه؛ در بیان امیرالمومنین(ع) انسان و جنبه های وجودی او مورد توجه قرار گرفته است که توجه به این بیانات موجب بازشناسی وجود و ماهیت انسان می شود.

2. فصل دوم: دنیا در نهج البلاغه؛ چون خدا دنیا را برای آخرت آفریده  است، روشن است که هدف از آفرینش انسان در دنیا نیز زندگی در این دنیا نیست بلکه همانطور که از کلام حضرت امیر(ع) برمی آید زندگی دنیایی مقدمه ای برای زندگی جاوید اخروی است.

3.فصل سوم: حیات در نهج البلاغه؛ آنچه برای حضرت علی (ع) مهم است حسن عاقبت و با ایمان مردن است. اما کسانی که درگیر حیات طبیعی محض هستند همه زندگی و لذت آن را پول و مقام و دولت می بینند و همه عمر خود را درگیر بدست آوردن آن هستند و به دلیل دلبستگی و وابستگی بی حدی که به آنها پیدا می کنند هرگز نمی خواهند حتی تصور کنند که روزی باید همه را رها کرده و با مرگ دست و پنجه نرم کنند و به آن تن دردهند و همیشه از مرگ گریزان و هراسانند.

4.فصل چهارم: مرگ و یادکرد آن در نهج البلاغه؛ رهنمودهای امیرالمومنین (ع) برای ارشاد و توجیه مردم به واقعیات در چهار قالب و به عبارتی به چهار شیوه ارائه شده است که عبارتند از: « 1. بیان اصول بنیادین، 2. توصیف واقعیات، 3. استدلال، 4.ارشاد.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید