پدیدآور: محمدرضا رمضانی
مشخصات نشر: تبریز: آزادی قلم، 1400
مشخصات ظاهری: 152ص
شماره دیویی: الف 716 ر 297/61
معرفی کتاب:
مساله اصلی مورد بحث در کتاب« اخلاق در قرآن»، این است که با توجه به آسمانی بودن دین اسلام و اهمیت قرآن کریم و نقش آن در زندگی انسان ها به بررسی مفاهیم و مضامین اخلاقی بپردازد و جهت هر چه بهتر شدن نظام آموزشی اخلاقی با استفاده از مضامین اخلاقی و اجتماعی دین آسمانی اسلام، پیشنهاداتی را ارائه دهد.
کتاب « اخلاق در قرآن» در سه فصل تنظیم شده است:
فصل اول: کلیات اخلاق؛ اخلاق یکی از آموزه های دین است که در جای جای زندگی بشر اهمیت فراوان دارد به طوری که نقش و اهمیت مکارم اخلاق در تعالی معنوی انسان ها بر هیچ کس پوشیده نیست.. در اهمیت علم اخلاق می توان گفت که وجود انسان به گونه ای ضعیف و ناقص آفریده شده است؛ به گونه ای که باید خود، ابعاد هستی خویش را شکل دهد و به کمک قدرت اندیشه و اراده خویش استعدادهای مختلفش را شکوفا سازد و به کمال لایق خود برسد.
فصل دوم: مفاهیم و مضامین اخلاقی در قرآن؛ اخلاق فردی، شناخت بایدها و نبایدها و پرورش صفات نیکو و خلقیات فاضله در قلب و دل و بازتاب آنها در عمل است که زیربنای رشد شخصیت انسانی هر فردی را تشکیل داده و منجر به ایجاد شخصیتی متعادل و انسانی خواهد شد.
فصل سوم:مبانی هستی شناسی و انسان شناختی؛ تفاوت های پایه ای در بنیاد اخلاق میان آرای فیلسوفان و اندیشمندان علم اخلاق از یک سو و نگاه قرآن از سوی دیگر، در دو اصل مهم خلاصه می گردد: یکی رویکرد به جهان هستی و دیگری در نگاه به جایگاه انسان در هستی.