پدیدآور: شیخ محمد سندبحرانی؛ ترجمه،تحقیقو نگارش:احمدخوانساری
مشخصات نشر: موسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی
مشخصات ظاهری:200ص
شمارة دیویی:م334ب973/297
معرفی کتاب:
در میان بانوان جهان حضرت فاطمه (س) مقامات ممتازی دارد: وی دختر پیامبر(ص) و نیز «ام ابیها»، مادر یازده امام، حجت خدا بر ائمه و انبیا، معیار امامت و دریک کلام، کوثر و چشمة همة نیکیهاست و شجرة طیبهای است که به اذن خدا تا واپسین لحظههای هستی در حال ثمردهی است. این مقامات از او شخصیتی پدیدآورده که الگوی همة مردمان؛ به ویژه زنان در همة روزگاران است. در کتاب « مقامات حضرت فاطمه سلام الله علیها در کتاب و سنت» با گوشهای از این ویژگیها و مقامات آشنا میشویم.
این کتاب در حقیقت نتیجة یکی از مباحثی است که برای پاسخ به برخی سوالهایی که از آنها غفلت شده تنظیم گردیدهاست. و بحثی کاملاً استدلالی و علمی در مورد مقامات و و حجیّت ولایت الهی آن حضرت است.
مطالب کتاب « مقامات حضرت فاطمه سلام الله علیها در کتاب و سنت» در ده بخش تنظیم شده و در هر قسمت مقامی از این بانوی بزرگ شرح داده شده است.
منزلت فاطمه(س)در قرآن، فاطمه(س) و حجت بودن آن حضرت بر ائمه و انبیای الهی، مریم و تمثیلی از فاطمه(س)، ام ابیها و امّ المومنین، خشنودی و غضب فاطمه(س)، مباهات خداوند به فاطمه(س)مضامین عالی، خطبة حضرت زهرا(س)، فاطمه معیار امامت، شمول همة آیات مربوط به اهل بیت پیامبر(ص) بر فاطمه(س)، ولایت حضرت فاطمه(س) در امور عامه مقامات مورد بحث در این اثر است.
در بخشی از مقام هشتم (فاطمه معیار امامت ) میخوانیم: موقعیت سیاسی-الهی حضرت فاطمه در نزد غاصبین خلافت به گونه ای بود که هیچکدام در مقابل آن جوابی نداشتند، زیرا فاطمهزهرا یک حجیّت شرعی بود و به آسانی نمیشد از گفتار او گذشت و بسیاری از صحابه از تبرّی آن حضرت خوف داشتند و بسیار تلاش کردند تا رضایت اورا به دست آورند که البته موفق نشدند؛ از اینجاست که روشن میشود چرا بسیاری از علمای عامه و اهل سنت مواجهة آن حضرت را با اهل سقیفه و نارضایتی او را از آنان انکار میکنند، زیرا از بحران مشروعیت اهل سقیفه بیمناکند و ناخودآگاه این همه تصدیق اهل سنت به حجیت همة افعال و اعمال حضرت فاطمه زهرا(س) است.