مواجهه امامان شیعه با اباحه گری
۱۴۰۲-۱۰-۲۷

پدیدآور: یدالله حاجی زاده

مشخصات نشر: قم : دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، معاونت پژوهشی،1400

مشخصات ظاهری: 404ص.

شماره راهنمای دیویی:م 171 ح464/ 297

معرفی کتاب:

کتاب « مواجهه امامان شیعه با اباحه گری»  اثر یدالله حاجی زاده است که در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه شده است. اباحه‌ گری از انحرافاتی است که فرهنگ اسلامی را از گذشته تا به امروز با خطراتی جدی مواجه ساخته است؛ به همین جهت واکاوی مصادیق اباحیان در صدر اسلام و گمانه‌ های آنان و توجه به نوع برخورد پیشوایان دینی با ایشان از اهمیت زیادی برخوردار است. امامان(ع) که سیره آنان همواره برای مسلمانان اسوه است، به منظور حفظ و صیانت از فرهنگ اصیل اسلامی، مواجهه بسیار جدّی و غیر قابل اغماضی با گمانه ‌ها و عملکرد اباحیان داشته ‌اند. آنان با اهل اباحه مبارزه کرده و تلاش کرده ‌اند در سیره خویش نادرستی راه و روش آنان را برای شیعیان و مسلمانان بیان کنند. نوشتار حاضر ضمن معرفی اهل اباحه، سیره قولی و عملی پیشوایان دینی را در مبارزه با اهل اباحه و تفکر اباحه ‌گری به تصویر کشیده است. برخی مسلمانان همانند پیروان دیگر ادیان دچار کج روی شده و به انحراف کشیده شده اند. برخی از نادیده گرفتن حدود شرعی به اسقاط تکالیف پرداخته و خود را بی نیاز از انجام آن دانسته اند. البته چگونگی، علل و میزان اباحی گری آنان و عدم پایبندی شان به احکام اسلامی مختلف بوده و واکنش ها نیز در برابر آنان متفاوت بوده است.

امامان(ع) که سیره آنان همواره برای مسلمانان اسوه است، به منظور حفظ و صیانت از فرهنگ اصیل اسلامی، مواجهه بسیار جدی و غیر قابل اغماضی با گمانه ها و عملکرد اباحیان داشته اند. آنان با اهل اباحه مبارزه کرده و تلاش کرده اند در سیره خویش نادرستی راه و روش آنان را برای شیعیان و مسلمانان بیان کنند نوشتار حاضر ضمن معرفی اهل اباحه، سیره قولی و عملی پیشوایان دینی را در مبارزه با اهل اباحه و تفکر اباحه گری به تصویر کشیده است.

کتاب «مواجهه امامان شیعه با اباحه گری» در شش فصل سامان یافته است. فصل اول به کلیات اختصاص دارد و در آن به پیشینه ومنابع نیز توجه شده است. در فصل دوم، کتاب مواجهه امامان شیعه با اباحه گری تاریخچه اباحه گری در جامعه اسلامی ذیل عنوان «گونه شناسی تاریخی اباحه گری» مورد توجه قرار گرفته است. در این فصل، اباحیان شیعی (مرجئه، بنی امیه، خرّمیّه، زنادقه، پیروان مانی) و اباحیه منتسب به شیعه (غالیان و اسماعیلیه) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. شناسایی اهل اباحه مقدمه و لازمه فصل بعدی است که در آنها از مواجهه ائمه اطهار(ع) با ایشان سخن به میان آمده است. در فصل سوم این پژوهش، «مبانی و علل اباحه گری» مورد واکاوی قرار گرفته است. از جمله مباحث این فصل می توان به تأویل واجبات و محرمات، گمانه نجات بخشی انتساب به اهل بیت(ع)، مغایرت نهی از محرمات با حکمت الهی و گمانه های نادرست اشاره کرد. اکتاب «مواجهه امامان شیعه با اباحه گری» توسط انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، معاونت پژوهشی به چاپ رسیده است و تالار قفسه باز بانوان موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید