آخرت شناسی در کتاب مقدس و قرآن
۱۴۰۲-۱۱-۰۳

پدیدآور: مرتضی اردشیر

مشخصات نشر: قم: خانه اندیشه زحل، 1402

مشخصات ظاهری: 232ص

رده بندی دیویی: آ381الف297/44

معرفی کتاب:

اسلام و مسیحیت هر دو به عالم آخرت معتقد هستند. آیات قرآن در باب قیامت بسیار است. پیامبر از وعده آمدن ساعت و قیامت در ابتدای کار به مسلمانان انذار می داد و عیسی مسیح از وعده تحقق ملکوت سخن می گفت. نجات در هر دو دین هم به سرشت اخروی گره خورده و دارای مراتب سه گانه هستی یعنی دنیا، برزخ و آخرت هستند. «رستاخیز» و «جهان پس از مرگ» برای هر دو دین از اهمیت فراوانی برخوردار است. هر دو دین همواره پیروان خود را به اندیشیدن به زوایا و ساحت های مختلف و متنوع آخرت دعوت کرده اند. آموزه آخرت در کتاب مقدس و قرآن، معنا بخش دیگر آموزه هاست. کتاب « آخرت شناسی در کتاب مقدس و قرآن» به آخرت شناسی در کتاب مقدس و قرآن کریم می پردازد.

در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:

آخرت شناسی مسیحی، بیشتر معطوف به آخرالزمان است نه عالم پس از مرگ و در کتاب مقدس بیشتر بر آموزه بازگشت عیسی مسیح تاکید شده است؛ حال آن که آخرت شناسی اسلامی، ناظر به رخدادهای پس از مرگ اعم از برزخ، قیامت، بهشت و جهنم است.

وجود مفاهیمی چون: گواهان، نامه های اعمال، حسرت و شادی، و توجه بیشتر و جزئی تر به داوری و بهشت و دوزخ نشان می دهد که قرآن کریم به آموزه آخرت، علاوه بر نگاه اعتقادی، نگرشی اخلاقی تر از کتاب مقدس داشته است.

از نظر نویسنده کتاب « آخرت شناسی در کتاب مقدس و قرآن» ، آخرت شناسی مسیحی عمدتا الهیاتی و معطوف به آخرالزمان است که نگاه نمادین و رمزی در آن پررنگ است. در مقابل، در قرآن، معاد علاوه بر وجه اعتقادی، وجه اخلاقی نیز دارد؛ ضمن اینکه تا حد زیادی ناظر بر رخدادهای پس از مرگ (برزخ، قیامت، بهشت و جهنم و...) است، همچنان که زبان قرآن بیشتر واقع گرایانه است تا نمادین.

کتاب « آخرت شناسی در کتاب مقدس و قرآن» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید