جهان شناسی کلامی: تحلیل مراتب عوالم از منظر عقل و نقل
۱۴۰۲-۱۱-۱۰

پدیدآور: محمد حسن قدردان قراملکی

مشخصات نشر: تهران: سازمان انتشارات پزوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی،1401

مشخصات ظاهری: 444ص

رده بندی دیویی: ج 423 ق 113/0917671

معرفی کتاب:

هستی و جهان شناسی، از سوالات ابتدایی و فطری انسان است که از سرشت وی برخاسته و مدام از آن درباره جهان گذشته، حاضر و آینده، پرسش هایی را مطرح می کند. هر مکتبی اعم از دینی و غیر دینی، بلکه هر علمی با گرایش های مختلف درصدد جواب به سوالات جهان شناسی است. در غرب، مباحث هستی و جهان شناسی از رشد قابل تحسینی برخوردار است اما مباحث فوق در جهان اسلام غریب مانده است. طرح مباحث جهان شناسی با محوریت سه منبع دین (قرآن، روایات و عقل) تاکنون در علمی طرح نشده است و به نظر می رسد بهترین جا برای آن، علم کلام است. کتاب « جهان شناسی کلامی: تحلیل مراتب عوالم از منظر عقل و نقل » مطالعه جامع در هستی و عوالم موجود از منظر کلامی است تا در پرتوی آن، حقیقت و مراتب هستی در اندازه معرفت بشری روشن شود.

در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:

در حقیقت، با مطالعه آیات و روایات متعدد، ناظر به عالم تکوین و جزئیات آن مانند نوع وجود آنها از حیث تجرد و مادیت، تاثیر و نقش آنها در یکدیگر و سایر مراتب هستی درصدد استخراج جهان شناسی کلامی است. هستی و جهان حقیقی نه منحصر در جهان مادی و ظاهر، بلکه ساحت، باطن و حقیقت غیبی دارد. در این کتاب تلاش شده است تا به تبیین عوالم، ویژگی ها و نقش آنها در یکدیگر پرداخته شود و در پرتوی آن، از آموزه های کلامی امامیه مانند خلقت نوری اهل بیت و مقام آنان در هستی، دفاع و تبیین عقلانی ارائه گردیده و به تحلیل نظریه رقیب بپردازد.

کتاب « جهان شناسی کلامی: تحلیل مراتب عوالم از منظر عقل و نقل » در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی جهت مطالعه و امانت موجود می باشد. 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید