پدیدآورندگان: محمد کاظم رحمان ستایش، روح الله شهیدی
مشخصات نشر: قم: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، سازمان چاپ و نشر،1400
مشخصات ظاهری: 292ص
رده بندی دیویی: ج392ر297/267
معرفی کتاب:
کتاب « جریان شناسی مطالعات حدیثی معاصر»، عهده دار شناخت گفتمان، شکل گیری، دگرگونی و چهره های اثرگذار هر جریان و نیز همگرایی و واگرایی آنها در سنجش با یکدیگر است. گستره بررسی، جریان های مطالعات حدیثی دویست سال اخیر ایران، دیگر کشورهای اسلامی و نیز خاورشناسان است.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
داشتن رهیافت و ورودی عالمانه به هر رشته ی تخصصی، در گرو شناخت دیدگاه ها و بنیادهای علمی آن است، از این رو کسانی که با رویکردی علمی و آکادمیک، رشته ای علمی را برگزیده و دنبال می کنند، باید از آرا، نظرها و رویکردهای مطرح در آن آگاه باشند.
کثرت اندیشوران و نویسندگان در حوزه علوم و معارف حدیثی، بررسی اندیشه و رهیافت یکایک آنان را زمان بر و دشوار می سازد. از این رو نگاه و شناخت جریانی این اندیشه ها هم راهی کوتاه تر و هم نظام یافته برای دستیابی به این مهم است. نگاه جریانی به مطالعات حدیثی، به استثنای برخی پژوهش های موردی و جزئی در دل پاره ای مقالات، پایان نامه ها و رساله ها، تاکنون پژوهشی جامع و فراگیر به خویش ندیده بود. از این رو تصنیف کتابی در این موضوع، ضرور می نمود.
آگاهی از جریان های مطالعات حدیثی، زمینه فهم مسئله ها و برخی شبهه های این عرصه و نیز نسبت سنجی آن را با مطالعات سنتی حدیث، فراهم می آورد.
کتاب« جریان شناسی مطالعات حدیثی معاصر»، سه بخش دارد:
بخش نخست: جریان شناسی مطالعات حدیثی خاورشناسان
بخش دوم: جریان شناسی مطالعات حدیثی اهل سنت
بخش سوم: جریان شناسی مطالعات حدیثی شیعه در دوران معاصر