سلوک مهدوی
۱۴۰۲-۱۲-۰۸

https://commons.imamatpedia.com/w/images/thumb/f/f3/152108.jpg/200px-152108.jpg

پدیدآور: محمدباقر حیدری

مشخصات نشر: قم: سبط النبی، 1388

مشخصات ظاهری: 280ص

شماره دیویی: س 962 ح 297/462

معرفی کتاب:

سلوک مهدوی (طرح نوین آموزش معارف در پنج گام)، کتابی است که با زبان فارسی به بررسی آموزش‌هایی برای تربیت مهدوی جوانان می‌پردازد و در پی ارائه راهكارهای عملی برای تربيت مهدوی است كه آن را در قالب ۱۰ درس به تمام دوستداران و ره‌پويان وصال آن حضرت(عج) تقديم كرده است.

کتاب سلوک مهدوی،« مجموعه دروس و آموزش‌های دینی و تربیتی است برای آشنا کردن جوانان با فرهنگ مهدویت. هدف نویسنده کتاب، ارائه اصول و اهداف تربیت کودکان بر مبنای فرهنگ مهدوی است. این فرهنگ حجتی بر معارف عمیق شیعی درخصوص محبت اهل‌‏بیت و حضرت مهدی، شناخت مقام امامت، باور به مهدی، پذیرش ولایت مهدی و آمادگی برای یاری و خدمت در نظام مهدوی است. به اعتقاد نویسنده این اصول از محورهایی است که در احادیث، زیارات و ادعیه و تشرفات عالمان شیعه منعکس شده و باید فرزندان را براساس آنها برای نقش آفرینی در سطح جامعه آماده ساخت.»

کتاب «سلوک مهدوی» رهيافتی است كه به مقام معرفت، محبت، نصرت، ولايت و ملاقات آن يگانه دوران حضرت مهدی موعود(عج)، با رعايت ترتيب و با ذكر شيوه سير و سلوك در هر منزل اشاره كرده است. ده درس این کتاب به ترتیب عبارتند از:

دو درس اول اين كتاب با عنوان مهدی‌شناسی آغاز می‌شود و در درس اول به ضرورت و فضيلت شناخت امام زمان(ع) اشاره می‌كند و مهدی‌شناسی را تنها راه خداشناسی و دينداری معرفی می‌كند.

در درس دوم از حضرت مهدی(عج) به عنوان آينه‌دار تمام نمای صورت و سيرت محمدی(ص) و علوی(ع) و امام مهر، محبت و هدايت نامبرده شده است و نويسنده در درس سوم به «مهدی‌محبی» پرداخته و با توجه به آيه مودت، محبت حضرت ولی‌عصر(عج) را اجر رسالت پيامبر(ص) و نشانه پاكزادی و لازمه سير و سلوك مهدوی و تربيت ولايی دانسته است.

نگارنده در درس چهارم با عنوان «مهدی‌باوری»، به جايگاه عظيم و رفيع ايمان مهدی باوران اشاره كرده و مهدی باوری را از نگرش اهل عرفان و اهل سنت و در كتاب‌های زبور، انجيل، تورات، اشعيای نبی و همچنين آيين هندو بررسی می‌كند. در درس بعدی به ويژگی‌های «مهدی ياوران» پرداخته و آنان را اسوه صبر، اخلاق، سخت‌كوشی و جويای شهادت معرفی می‌كند.

مؤلف در درس ششم با عنوان «مهدی‌ولايی» می‌نويسد: سالك راه حق، آنگاه كه به توفيق الهی و جذبه‌های مهدوی از منزل مهدی‌شناسی، باوری و ياوری با موفقت گذر كرد، می‌تواند به سرمنزل «مهدی‌ولايی» وارد گردد و در بهشت ولايت و سرپرستی مولايش مقيم گردد و به چنان مقامی بار يابد كه تمام برنامه‌ها و امور زندگی‌اش زير نظر ولايت مهدوی تدبير و سرپرستی شود. «مهدی‌لقايی» عنوان درس هفتم است و نويسنده با ذكر امكان، معيار و انواع آن، مهدی‌لقايی را تابع مصلحت دانسته است.

در دو درس بعدی نويسنده به راهكارهای عملی سلوك به صورت تفصيلی در پرتو قرآن، ادعيه و زيارات پرداخته، و شيوه انتظار پويا و سازنده را بيان كرده است. در درس پايانی نيز به ذكر نمونه‌های متعددی از تشرف‌يافتگان از عرفای بزرگ از جمله شيخ حسنعلی نخودكی، سيدعلی آقا قاضی طباطبايی و سيدمحمدحسين طباطبايی و ميرزا جوادآقا ملكی تبريزی و توصيه‌های آنان پرداخته است.

سبك ادبی نوشتار اگرچه بر جنبه علمی آن تأثير داشته، ولی بسيار دلنشين و زيباست و از عشق و علاقه قلبی نويسنده اين اثر به حضرت صاحب الزمان(عج) پرده بر می‌دارد. نكته قابل توجه ديگر تنوع منابع تأليفی آن است كه در بسياری از سخنرانی‌های بزرگان و مجلات تخصصی مهدويت استفاده شده است

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید