تفسیر شریف لاهیجی
۱۴۰۲-۱۲-۱۵

پدیدآور: قطب الدین محمدبن الشیخ علی الاشکوری الدیلمی اللاهیجی؛ براساس تصحیح میرجلال الدین محدث ارموی و محمدابراهیم آیتی؛ به کوشش: جعفر پژوم

مشخصات نشر: تهران: علمی، 1390

مشخصات ظاهری: 4 ج

مشخصات نشر: ت 559 الف 297/1726

معرفی کتاب:

« تفسیر شریف لاهیجی» تفسیر روایی نوشته بهاءالدین محمد بن علی شریف لاهیجی از عالمان قرن ۱۱ هجری قمری است. این اثر که به زبان فارسی و تفسیر کل قرآن است، به بیانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان نگاشته شده است. مفسر در تفسیر آیات، روایات اهل بیت را نقل کرده و به‌اختصار شرح داده است و از این رو تفسیر لاهیجی در زمره تفاسیر روایی محسوب می‌گردد.

کتاب« تفسیر شریف لاهیجی»، کتابی است به زبان فارسی که آیات قرآن را تفسیر کرده است. مؤلف در مقدمه کتاب، غرض خویش را از تفسیر، ترجمه‌ای مختصر و قابل اعتماد برای قرآن و بر مبنای مذهب امامیه بیان می‌کند.

گفته شده که شریف لاهیجی تألیف تفسیرش را در «پنته» یا «پشا» در کشور هند در سال ۱۰۸۶ق به پایان رسانیده است.

سید ابوالقاسم رضوی قمی در کتاب تفسیری لوامع التنزیل و سواطع التأویل ضمن معرفی تفاسیر معتبر شیعه، «تفسیرشریف لاهیجی» را از مدارک تفسیر خود قرار داده و گفته است «و تفسیر ملا بهاءالدین، کنایه از آن بها می‌باشد» و تا آخر به همین عنوان آن را مورد استفاده قرار داده است.

در حاشیه جلد اول «لوامع التنزیل»، بیان شده است که خلاصه‌ای از تفسیر فاتحه تا کهف، تحت عنوان «تفسیر البهیة لملا بهاءالدین الهندی» در هندوستان چاپ شده است. در این اثر، مقدمه کتاب که مؤلف کتاب را معرفی می‌کند، حذف شده است. همچنین مطالبی از تفسیر، کم و زیاد شده و تحریفاتی در آنها دیده می‌شود.

روش «تفسیری شریف لاهیجی» این گونه است که در آغاز چند آیه را ذکر می‌کند، آنگاه به ترجمه فارسی آمیخته که به تفسیر آن به طور اجمال نه به شکل تحت‌اللفظی می‌پردازد. عبارات آن ساده و روان و خالی از پیچیدگی و برای متوسطین از مخاطبین به خوبی قابل فهم و درک است. سپس روایات اهل بیت را در تفسیر آیه، نقل و آنها را به اختصار شرح کرده است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید