پدیدآور: علی مدبر(اسلامی)؛ تهیه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
مشخصات نشر: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، معاونت پژوهشی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، 1398
مشخصات ظاهری: 428 ص
شماره دیویی: خ 396 م 297/632
معرفی کتاب:
در کتاب « خشونت اجتماعی از منظر قرآن کریم با رویکرد شبهه پژوهی »، دیدگاه کلی اسلام درباره خشونت و مدارا، همچنین زمینه ها و عوامل و آثار و پیامدهای خشونت و راه های خشونت زدایی از جامعه بررسی شده اند؛ همچنین شبهات خشونت در دین پاسخ یافته اند: شبهه خشونت در اخلاق و رفتار پیامبر(ص) و شبهه خشونت در احکام تشریعی اسلام( حکم همزیستی با مخالفان، حکم امر به معروف و نهی از منکر، حکم جهاد، احکام کیفری و احکام خانواده).
کتاب «« خشونت اجتماعی از منظر قرآن کریم با رویکرد شبهه پژوهی »، درباره « خشونت اجتماعی »یعنی رفتار و گفتار خشن در محدوده جامعه است و از ابعاد مختلف آن بحث می کند که خشونت های خانوادگی مانند همسرآزاری را نیز دربرمی گیرد.؛ اما از خشونت فردی مانند خودکشی بحث نمی کند.
هدف نظری پژوهش پیش رو، شناسایی نگرش اسلام به رفتار خشونت آمیز و هدف عملی آن نیز مبارزه با قهر و خشونت و تحکیم پایه های مهر و مدارا در رفتار با دیگران در جامعه است.
کتاب « خشونت اجتماعی از منظر قرآن کریم با رویکرد شبهه پژوهی »، در دو بخش ارائه می شود:
بخش یکم با عنوان « مفاهیم و مقدمات »دارای دو فصل است: در فصل نخست از مفاهیم پرکاربرد این پژوهش (خشونت، خشونت اجتماعی) بحث شده و در فصل دوم برخی مباحث مقدماتی در پنج نوشتار آمده اند: از دیدگاه کلی قرآن درباره خشونت و مدارا؛ بسامد کلمات بیانگر خشونت و مدارا در قرآن؛ زمینه ها و عوامل خشونت؛ آثار و پیامدهای خشونت؛ راه های خشونت زدایی.
بخش دوم با عنوان « بررسی شبهات خشونت در دین» در دو فصل به بررسی شبهات خشونت می پردازد.