کارکرد اقتصادی تقوا در قرآن و حدیث
۱۴۰۳-۰۱-۱۵

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد رشته علوم قرآنی و حدیث

نگارش: علی ثناگو

استاد راهنما: جواد ایروانی

شماره دیویی: ک 86 ث 297/159

چکیده پایان نامه:

در پایان نامه « کارکرد اقتصادی تقوا در قرآن و حدیث»، تقوا به عنوان یک کارکرد در آیات و روایات وابسته واکاوی شده است. کارکرد «تقوا» در اقتصاد بدین معناست که اگر تقوا در جامعه نهادینه شود و در جان مردم رسوخ کرده و ملکه شود، سازوکاری در حکومت و جامعه بوجود می آید که اقتصاد به سوی امنیت، عدالت، رشد و پیشرفت پایدار اقتصادی، راهنمایی می شود. هر چه تقوا در میان مردم مراعات شود زمینه برای رسیدن به این اهداف بهتر تحقق می یابد. اقتصاد با چالاکی و کیفیت بیشتری به سوی آرمانها حرکت می کند.

« کارکرد اقتصادی تقوا در قرآن و حدیث» از یکسو، سبب فرو فرستادن برکات، مایه گشایش های اقتصادی، افزایش رفاه و آسایش همگانی، رشد و پیشرفت اقتصادی می شود و در بخش «تولید»، «توزیع» و «مصرف» بهره وری بیشتر اقتصادی را در پی خواهد داشت.

از سوی دیگر، تقوا در جهت سالم سازی کوشش های اقتصادی و روشی برای رویارویی با مفاسد و ریشه کن کردن پیش آمد فقر در جامعه است، از این روی به رشد و پیشرفت اقتصادی می انجامد.

امروزه اگر حکومت ها این کارکرد را مدنظر و بنیاد عملکرد خود قرار دهند، گواه آبادانی و فزونی نعمت و افزایش بهره وری و پیشرفت در گستره اقتصاد خواهند شد.

پایان نامه « کارکرد اقتصادی تقوا در قرآن و حدیث» در کتابخانه آستان قدس رضوی تالار تخصصی علوم قرآن و حدیث موجود می باشد.

کلیدواژه ها: تقوا، اقتصاد، رونق، کاهش فقر، برکت

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
چکیده پایان نامه
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید