پدیدآور: محمد حسین تقوایی
مشخصات نشر: شیراز: انتشارات فرنام، 1399
مشخصات ظاهری : 130 صفحه
شماره دیویی : ر 646 ت 9515 / 297
معرفی کتاب :
فصاحت و بلاغت الفاظ، علو مفاهیم و ژرفای معنا و جامعیت نهج البلاغه، این برگزیده سخنرانی ها و نامه ها و گفتارهای حکمت آمیز امام علی علیه السلام را در جایگاهی والا و مانا قرار داده است این مجموعه ارزشمند که پس از قرآن کریم دومین منبع مهم آموزه های دینی ماست هدایتگر انسان به سوی کمال شفای دردهای روحی منشور انسان سازی راز هدایت اجتماعی و سیاسی و در یک کلام راهی از ملک تا ملکوت می باشد. کتاب « رهزنان ملک: آسیب شناسی مدیریت اسلامی از دیدگاه نهج البلاغه» قصد دارد بخشی از آموزه های دینی نهج البلاغه در رابطه با مدیریت اسلامی را بیان کند.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
نوع رفتار حکومتی و روش مدیریتی به شدت متاثر از نوع درک مفهوم حکومت از سوی حاکمان است و هر گونه که حکومت فهمیده شود به تناسب آن رفتارهای مدیریتی شکل می گیرند . اگر حاکمان حکومت را به مفهوم تحکم و خود کامگی و استبداد بدانند رفتارهای مدیریتی آنان حاکمانه آمرانه و مستبدانه خواهد بود و اگر حکومت به معنای خدمت مسولیت پذیری ، مشارکت و هدایت باشد ، رفتارهای مدیریتی به همان سمت و سو خواهد رفت و مفهوم حکومت در اندیشه و سیره علوی جز این نیست . در چنین حکومتی زمامداران در حقیقت مسولیت هدایت مردم و خدمت به آنان را در پرتو رحمت و مودت پذیرفته اند و بدیهی است که چنین یره مدیریتی دست خوش آفات و آسیب های فراوان گردد . امیر المومنین علیه السلام در نهج البلاغه ضمن تبیین مفهوم الهی و حقیقی حکومت و مدیریت اسلامی اشاره می فرماید .
«رهزنان ملک» حاصل پژوهش و تحقیق در نهج البلاغه شریف در جهت کشف، توضیح و تبیین آسیب های مدیریت اسلامی و نیز راه کارهای مواجهه ی با آن آفات و اصلاح آن ها می باشد .
این کتاب شامل 5 بخش به شرح زیر می باشد:
بخش اول : اهداف و ضرورت تشکیل حکومت اسلامی
بخش دوم : آسیب شناسی اخلاق فردی و اجتماعی مدیران حکومت اسلامی
بخش سوم : آسیب شناسی دستگاه قضا و قاضیان حکومت اسلامی
بخش چهارم : آسیب های اداری و اقتصادی حکومت اسلامی
بخش پنجم : آسیب های سران لشکر و لشکریان
کتاب "رهزنان ملک: آسیب شناسی مدیریت اسلامی از دیدگاه نهج البلاغه" در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.