پدیدآور: احمد واعظی
مشخصات نشر : قم: موسسه بوستان کتاب، 1401
مشخصات ظاهری : 256ص
رده بندی دیویی : ب 219و303/372
معرفی کتاب:
تحقیق و نظریه پردازی در زمینه عدالت اجتماعی، میدان وسیعی از مسائل و موضوعات را در بر می گیرد که برخی بر برخی دیگر، تقدم رتبی و منطقی دارند. پژوهشهای حاضر در کتاب " بازاندیشی عدالت اجتماعی (چیستی، چرایی، قلمرو)" معطوف به پاسخ به پاره ای پرسشهای مهم مربوط به عدالت اجتماعی در رتبه سابق بر بحثدر اصول عدالت و معیارها و مبناهای عدالت اجتماعی است. به تعبیر دیگر، در یک تقسیم بندی کلی، مباحث مربوط به عدالت اجتماعی را می توان به سه دسته چیستی ،چرایی و چگونگی تقسیم کرد که از این میان، دو دسته اول در چار چوب تحقیق حاضر بررسی و واکاوی شده اند.
این نوشتار در چهار فصل سامان یافته است؛ فصل نخست که به چیستی عدالت اجتماعی می پردازد، پس از واکاوی برخی مباحث مربوط به مفهوم شناسی عدالت و جایگاه واقعی آن در نظریه پردازی عدالت به تبیین مراد از عدالت اجتماعی به ویژه نسبت آن با عدالت توزیعی و تطورات تاریخی آن می پردازد.
فصل دوم متمرکز بر چرایی و ضرورت عدالت اجتماعی ونظریه پردازی درباره تغییر آرامش مناسبات اجتماعی بر وفق هر گونه مدل و الگوی عادلانه است. ضرورت نظریه پردازی درباره عادلانه ساختن ساحت های مختلف حیات جمعی با انکارها مخالفت هایی روبرو است در این فصل، درباره برخی از اصلی ترین ادله منکران آن بحث شده است فصل سوم کتاب حاضر به تبیین مراد از ارزش های اجتماعی و جایگاه عدالت و نسبت آن با دیگر ارزش های اجتماعی و جایگاه عدالت و نسبت آن با دیگر ارزشهای اجتماعی اختصاص دارد.
فصل چهارم کتاب که در قالب نظریه ای با عنوان «نظریه ارزش اخلاقی فراگیر و خود بسنده عدالت » مطرح شده
است، در واقع می کوشد اصلی ترین نکات مختار و مورد پذیرش نویسنده را در دو مبحث مهم چیستی و چرایی
عدالت اجتماعی تجمیع و در قالب یک نظریه منسجم عرضه کند.
کتاب " بازاندیشی عدالت اجتماعی (چیستی، چرایی، قلمرو)" تالیف احمد واعظی در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.