جایگاه روز عرفه
۱۴۰۳-۰۳-۲۷

روایات معصومان (ع) بر جایگاه روز عرفه تاکید کرده اند. که به نمونه هایی از آن به نقل از کتاب " خداشناسی در دعای عرفه امام حسین علیه السلام"  اشاره می کنیم:

1. برابری با ماه رمضان: امام صادق(ع) می فرماید: کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، تا سال آینده بخشیده نمی شود، مگر اینکه روز عرفه را درک کند.

2. دعا و برآورده شدن حاجت: امام صادق علیه السلام می فرماید: هر دعایی که دوست داری برای خود بخوان و در دعا کردن بکوش که آن روز (روز عرفه) روز دعا و درخواست است.» و به یقین درخواست ها استجابت را در پی دارد.

3. روز بخشش: ابن فهد حلی در عدة الداعی روایتی به این شرح برای روز عرفه نقل کرده است: «خدای سبحان به ملائکه در این روز می فرماید: ای فرشتگان من! آیا نمی بینید بندگان و کنیزان مرا که ژولیده و غبارآلود از اطراف شهرها آمده اند؟ آیا می دانید آن ها چه درخواستی دارند؟ ملائکه می گویند: پروردگار ما! آن ها مغفرت می خواهند. پس خداوند می فرماید: شاهد باشید که من آن ها را بخشیدم».

4. تغییر شقاوت به سعادت: شیخ عباس قمی نقل کرده است که امام زین العابدین علیه السلام در روز عرفه صدای سائلی را شنید که از مردم درخواست کمک می کرد. حضرت خطاب به او فرمود: «وای بر تو! در این روز از غیر خدا سوال و طلب کمک می کنی، حال آنکه در این روز برای بچه هایی نیز که در شکم مادر هستند، امید فضل خدا می رود که خوشبخت گردند».

از روایات فوق به خوبی اهمیت و جایگاه روز عرفه روشن می شود، همچنان که دعای حضرت نیز در روز عرفه بر این شرافت افزوده است.

برچسب‌ها:
مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
کتاب خداشناسی در دعای عرفه حضرت امام حسین علیه السلام/مسعود عمرانی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید