پدیدآور: علی انصاری بویراحمدی
مشخصات نشر: قم: آشیانه مهر، 1391
مشخصات ظاهری: 184ص
رده بندی دیویی: ب886الف297/452
معرفی کتاب:
در مقدمه کتاب « بایسته ها در مقام بیان خطبه غدیر خم» چنین می خوانیم: حقایق دینی به ویژه مبانی اعتقادی و تکالیف شرعی از سه طریق قابل فهم است: 1. برخی تنها با ادله ی عقلی و یا از طریق فطرت پاک، قابل شناخت و فهم هستند، مانند: اصل توحید؛ 2. برخی از معارف اسلامی و اعتقادات دینی تنها با ادله ی نقلی قابل شناخت و فهم هستند، مانند: ارکان نماز؛ 3. برخی دیگر از معارف دینی و مبانی اعتقادی از طریق ادله ی عقلی و نقلی قابل فهم و درک بوده و از هر دو طریق می توان به اثبات آن ها پرداخت، مانند: اصل امامت و ولایت.
از دیدگاه مکتب تشیع، ضرورت وجود امام و اثبات آن، از طریق ادله عقلی محض نیز قابل درک و فهم است. در فرهنگ و مکتب اهل بیت علیهم السلام استفاده از ادله نقلی از جمله آیات و روایات در اصل امامت و ولایت، برای تایید و استحکام یافته های عقلی و تشخیص مصادیق حقیقی امامت و ولایت است.
با تقسیم بندی فوق، مساله امامت، ولایت و خلافت بلافصل امیرالمومنین امام علی(ع)، هم با ادله ی عقلی و هم با ادله ی نقلی قابل شناخت و درک و فهم خواهد بود.
به همین دلیل، کتاب « بایسته ها در مقام بیان خطبه غدیر خم» به صورت فشرده به دلایل عقلی ضرورت وجود امام پرداخته است. واقعه ی غدیر خم و خطبه ی بسیار با عظمت پیامبر صل الله علیه و آله در آن روز ناگفته های فراوان و اسرار سر به مهری دارد که امید است در نوشته های مفصل و مستقلی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
واقعه ی غدیر خم که یکی از محکم ترین سندهای امامت و ولایت دوازده امام علیهم السلام به ویژه خلافت بلافصل و امامت و ولایت امیرالمونین علی علیه السلام است، دارای گفته ها و ناگفته های فراوانی است. ضروری است، گفته ها را واکاوی و با زبان و گفتاری نو عرضه کنیم و ناگفته ها را با تحقیقات عمیق، دقیق، گسترده و فراگیر، به دست آورده و منتشر نماییم.
کتاب « بایسته ها در مقام بیان خطبه غدیر خم» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.