پدیدآورندگان: سید شهاب الدین مرعشی نجفی، ترجمه عبدالهادی فقهی زاده، زهرا عماری الهیاری
مشخصات نشر: مشهد: بنیاد پژوهشهای اسلامی، 1401
مشخصات ظاهری: 130ص
رده بندی دیویی: 1402ق 469 م 297/159
معرفی کتاب:
کتاب « پنداره تحریف قرآن: ترجمه رساله علمی القول الفاصل فی الردّ علی مدّعی التحریف » فارغ از اهمیت اصل موضوع تحریف ناپذیری قرآن کریم در نظام نامه اندیشه دینی، ترجمه این رساله را ناظر به چند ضرورت، علمی و اجتماعی می داند: نخست آنکه شبهات علمی و دینی همچنان در فضای درون مذهبی و بینامذهبی در حوزه مسئله تحریف قرآن روانه می شود که باید در قبال آن ها موضع روشنی اتخاذ کرد. دوم آنکه مولف رساله، از مراجع برجسته دینی در حوزه های علمیه شیعه در ایران معاصر است و آرای وی می تواند در این عرصه مورد توجه قرار گیرد.
انگاره وقوع تحریف به نقیصه در قرآن کریم که در متن الهی آن به محفوظ ماندن از هرگونه کاستی و افزایش و عدم راهیابی انواع باطل به آن وعده داده شده، مستند به پاره ای روایات جعلی یا ضعیف است که با ادله متعدد عقلی و نقلی ناسازگاری دارد؛ چنان که بیشتر عالمان مسلمان از فریقین در گذر عصرها و نسل ها بر تحریف ناپذیری قرآن و مصونیت آن از هر نوع دستبرد بدخواهان پافشاری کرده اند. در این میان البته عده ای با نادیده انگاشتن دلایل و قرائن روشن قرآنی، روایی، تاریخی و عقلی و به مقتضای دلالت دسته ای از روایات ضعیف یا موضوع، گمانه وقوع تحریف به نقیصه در مواضعی از کلام الهی را پذیرفته اند؛ از جمله میرزا حسین نوری در کتاب « فصل الخطاب فی اثبات تحریف کتاب رب الارباب » که بعضی از روایات مغشوش و ناراست فریقین را دستاویز قول به تحریف قرآن قرار داده؛ مجموعه روایاتی که در ادوار بعدی با نگرش تحلیلی و نقادانه گروهی از علمای برجسته شیعه مواجه و وجوه بطلان و عدم اعتبار آنها آشکار شده است.
« پنداره تحریف قرآن: ترجمه رساله علمی القول الفاصل فی الردّ علی مدّعی التحریف » برگردان رساله علمی آیت الله العظمی مرعشی نجفی از مراجع عظام تقلید شیعه، همراه با بیان نکاتی ارزشمند و محققانه در حاشیه آن به قلم حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا جدیدی نزاد است که دکتر عبدالهادی فقهی زاده و دکتر زهرا عماری الهیاری ترجمه فارسی آن را به عهده داشته اند و اکنون در قالب کتاب حاضر تقدیم محققان و خوانندگان محترم زبان فارسی می گردد.
کتاب « پنداره تحریف قرآن: ترجمه رساله علمی القول الفاصل فی الردّ علی مدّعی التحریف » در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.