روش استنباطی نظریه اقتصادی از کتاب و سنت
۱۴۰۳-۰۴-۱۴

پدیدآور: مهدی خطیبی

مشخصات نشر:موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس‌سره)

مشخصات ظاهری:352ص

شمارة دیویی:ر639 خ 297/4833

معرفی کتاب:

اقتصاد از مسائل بسیار مهم اجتماعی و یکی از علل شکل گیری اجتماع انسانی است. حدود نیم قرن از طرح دانش اقتصاد اسلامی می‌گذرد. پس از تدوین کتاب اقتصادنا، بسیاری به این باور رسیدند که اقتصاد اسلامی نیز می‌تواند مکتبی در کنار دیگر مکاتب اقتصادی جهان باشد ؛اما روش شناسی تدوین نظریات آن هنوز در هاله‌ای از ابهام است و شهید صدر با ارائة روش کشفی،گام مهمی در تبیین « روش‌شناسی اقتصاد اسلامی» برداشت؛ البته هنوز ابهانات مسئله به کلی حل نشده‌است. گرچه  در آموزه‌های اسلام کمتر به قواعد و مسائل اقتصادی توجه شده‌است ؛ اما این بدان معنی نیست که چنین قواعدی وجود ندارد.برخی از اقتصاددانان مسلمان محدودة اقتصاد اسلامی و نظریات آن‌را فراتر از کشورهای اسلامی می‌دانند و معتقدند اقتصاد اسلامی توان تحلیل پدیده‌های اقتصادی را حتی در کشورهای غیر اسلامی دارد. .کتاب« روش استنباطی نظریه اقتصادی از کتاب و سنت» کوشیده‌است نشان دهد که در اجتهاد متعارف حوزوی ظرفیت کافی وجود دارد که با استفاده از آن نظریات اقتصاد اسلامی از کتاب و سنت استنباط می‌شود.

مطالب کتاب حاضر در چهار فصل تنظیم شده است. فصل اول با عنوان چیستی نظریه و ویژگی‌های آن در اقتصاد رایج و اقتصاد اسلامی به بررسی انواع نظریه‌های اقتصادی و کارکردهای نظریه اقتصادی،نظریه اقتصاد اسلامی و ویژگیها و خاستگاه آن و.. پرداخته است.

روش‎‌‌های پیشنهاد شده برای نظره پردازی در اقتصاد اسلامی عنوان فصل دوم است که پیرامون روش‌های عام(مدل پارادایم اجتهادی دانش دینی، الگوی حکمی-اجتهادی علوم انسانی روش‌شناسی)، روش‌های خاص( روش کشفی، نقد و بررسی ، روش جایگزینی ارزش‌ها و مقولات وصفی اسلام در اقتصاد رایج و... بحث نموده‌است.

 فصل سوم با عنوان استنباط نظریة اقتصادی در چارچوب روش اجتهادی به بیان موضوعاتی چون پیشینة روش اجتهادی، کاربرد روش اجتهادی در علوم اسلامی و اقتصاد اسلامی، دانش‌های مقدماتی عمومی و اختصاصی استنباط نظریه ، منابع و مراحل استنباط نظریة اقتصاد اسلامی و.... پرداخته‌است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب و متن
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید