پدیدآور: محمدرضا عابدی
مشخصات نشر: قم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
مشخصات ظاهری:240 ص
شمارة دیویی: عس/263 آ 297/156
معرفی کتاب:
در مقدمه کتاب " حضرت آدم علیه السلام" تالیف محمدرضا عابدینی چنین می خوانیم: سیرة تربیتی قرآن کریم، بیان مفاهیم با مصادیق و الگوهای عینی است. در قرآن کریم بیش از 2200 آیه دربارة انبیای الهی آمده است. انبیای الهی در اوج نقطة کمالیشان، هرکدام ظهوری از ظهورات انسان کامل محمدی صلیاللهعلیهوآله بوده و همة آنها با هم در اوج کمالاتشان، انگشت اشاره و آیهای برای شناخت خداوند متعال هستند. شناخت انبیا الهی، مقدمهای برای شناخت رسولاکرم صلیالله علیهو آله و اوصیای ایشان است.
مخاطب همة انبیا علیهم السلام، نظام فطرت است و در عین حال به شرایط زمان و مکان و استعدادها توجه شدهاست و به تعبیر قرآن کریم، زندگی امتهای انبیا علیهم السلام مَثَلی برای امت ختمی است. یاد انبیا و اولیای الهی، ذکر خداوند سبحان بوده و انسان متذکر به احوال انبیا، مترنّم به یاد خداست.در زیارتنامههای مأثور از حضرات معصومین علیمالسلام با سلام و یاد آدم صفیالله تا نوح نبیالله....- علی نبینا وآله و علیهم السلام –آغازمیشود تا پیوستگی این سلسله جلیله تا امروز بیشتر روشن شود.
کتاب حاضر که البته به صورت گفتاری از شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی در برنامة سمت خدا نیر ارائه شده است در سیزده گفتار تنظیم شدهاست.
عناوین مباحث کتاب " حضرت آدم علیه السلام" عبارتند از: لزوم انس با قرآن و شناخت انبیای الهی، حکایت انسان کامل، خلافت آدم علیهالسلام، سجدة ملائکه و تمرّد شیطان، نظام ارتباطی انسان و شیطان، هبوط آدم علیهالسلام، توبة آدم علیه السلام، ابعاد توبه، حوا سلام الله علیها و زندگی با آدم علیه السلام ، هابیل و قابیل، فرجام قابیل، نکتههایی از زندگی آدم علیه السلام، وصایت شیث علیه السلام
در بخشهایی از ص201 و 202 کتاب میخوانیم: هر عملی که از ما صادر میشود، ایجاد و خلقت است. اگر عمل من خبیث باشد، دائماً رو به رشد و گسترش است و من و اعمالم را به خبائث بالاتر میکشاند و بر تمام اعمال من هم اثر می گذارد؛ اینگونه نیست که خودش تنها باشد و اگر عمل من صالح باشد، موجودی پاک است و دائماً رو به گسترش و پاکی است. براین اساس توبه و عمل صالح، عمل بدی را که تازه از انسان سرزده، اصلاح و جبران میکند. اگر باورمان شد که اعمال بر وجودمان اثر می گذارد، زود به فکر جبران اصلاح بر میآییم. براساس روایات قابیل جزء هفت نفری است که سختترین عذابها برای آنهاست. شدت عذاب این هفت نفر به دلیل این است که سنتگذار بودند. اینها مسیری انحرافی ایجاد کردند و بسیاری را به دنبال خود کشاندند؛ از این رو در روایات آمده که هر قتلی که به ظلم، بعد از واقعة قتل هابیل در عالم واقع میشود، قابیل در آن شریک است؛ زیرا سنتگذاری کرد.