روایات تفسیری (نقد و بررسی)
۱۴۰۳-۰۵-۲۰

عنوان: روایات تفسیری (نقد و بررسی)

 

پدیداور: عبداهادی مسعودی

مشخصات نشر: قم، جامعه الزهرا(س)،1401

 

مشخصات ظاهری: 238 صفحه

شماره دیویی: ر 552 م 1726 / 297

معرفی کتاب

کتاب روایات تفسیری، نقد و بررسی قرآن کریم، سخن ناب خدا، قانون اساسی اسلام و ریسمانی استوار برای هدایت انسان ، پرکشیدن او از خاک تا افلاک است.قرآن کریم در عرصه هدایت انسان، چیزی را فرو گذار نکرد و بر سخن اهل بیت علیهم السلام اگر هدایت را جز از قرآن بجوییم، گمراه می شویم و هدایت آنگاه کامل می شود که از همه آیات آن و تمامی لایه های معنایی اش بهره بگیریم و این مهم، یاری و دستگیری پیامبر خاتم (ص) و اهل بیت مطهرش از ما را نیاز دارد.

با این نگاه است که به راهنمایی های اهل بیت علیه السلام و درآوردن سخنان ایشان به عرصه فهم قرآن نیاز داریم. سخنان ناظر به تبیین قرآن اهل بیت را روایات تفسیری می نامند. این درسنامه به تحلیل نقد آنها اختصاص دارد.پیش فرض ما این است که فراگیرندگان این درسنامه، چگونگی استفاده از قرآن و نیز روش فهم حدیث به ویژه احادیث تفسیری را فرا گرفته و در این مقطع،با گذری اجمالی، به بررسی منابع و برخی آسیب های متوجه آنها می پردازد.

اهداف رفتاری کتاب روایات تفسیری عبارت است از 1- مفهوم روایت تفسیری را توضیح دهد. 2- جایگاه روایت تفسیری در فهم قرآن را به زبان خود شرح دهد. 3- پیشینیه روایات تفسیری را بیان کند.و 4- درباره روایات تفسیری پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) توضیح دهد.

ماده (روی) به معنای سیراب شدن است و در مقابل تشنگی به کار می رود. به کسی هم که آب را حمل می کند، (راوی) گفته می شود. با تشبیه به همین معنا، کسی که علم و خبری را برای کسی می برد، راوی و کارش را روایت می نامند. راویان کوشا، علم برگرفته از معصومان علیه اسلام را به ما می رسانند و تشنگی روح ما را می زدایند.

واژه (تفسیر) نیز برگرفته از ماده (فسر) به معنای تبیین و توضیح می باشد که در این جا مقصود تفسیر قرآن کریم است.بنابراین روایت تفسیری به معنای گفتارهایی از معصومان است که دانستنی هایی در عرصه تبیین قرآن کریم به ما ارائه می دهد.

.

 

برچسب‌ها:
مؤلف/نویسنده/عکاس:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید