
پدیدآور: نورالدین جزایری؛ بازنویسی محمود سوری
مشخصات نشر: قم، کتاب جمکران، 1399
مشخصات ظاهری: 192ص
رده بندی دیویی: س ن/ خ 391 ج 297/974
معرفی کتاب:
به راستی، از هر نظر که زینب را با برترین بانوان مقایسه کنی، از آسیه و هاجر و مریم و ساره گرفته تا مادربزرگش خدیجه کبری و مادر ارجمندش فاطمه سلام الله علیه در گفتار و کردار، از بهترین هاست. به زینب، « مادر مصیبت ها» گفته اند؛ از بس که در زندگی داغ دید. او محبوب دل جدش محمد مصطفی صل الله علیه و آله، دیده نواز پدرش علی مرتضی علیه السلام، دختر با کرامت مادرش فاطمه زهرا سلام الله علیها و موجب آرامش برادرانش حسن مجتبی علیه السلام و حسین سیدالشهدا علیه السلام بود. کتاب« و این گونه است زینب: چهل خصیصه از خصائص بانوی بزرگ اسلام حضرت زینب کبری علیهاالسلام» شخصیت والای دختر علی و فاطمه سلام الله علیها را در چهل خصیصه کوتاه و بلند به خوانندگانش شناسانده است.
در این کتاب، نگارنده، سخن را از ولادت بانو آغاز می کند و بعد، به واژه شناسی «زینب» می پردازد و پس از شناسایی کنیه های حضرت، لقب های عقیله بنی هاشم علیهاالسلام را بر می شمارد و برای هر یک نکته سنجی های بدیع ارائه می کند. آنچه در این کتاب می خوانید، ماجرای زندگی زینب کبری سلام الله علیها در کودکی و جوانی، ازدواج و وقایع کربلا و شام، بلا و وفات ایشان، زندگی پسرعمو و همسر ایشان (عبدالله بن جعفر) می باشد.
کتاب « و این گونه است زینب:چهل خصیصه از خصائص بانوی بزرگ اسلام حضرت زینب کبری علیهاالسلام» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.