پدیدآور: علی راد
مشخصات نشر: قم: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، سازمان چاپ و نشر، ۱۴۰۱
مشخصات ظاهری: 183 صفحه
شماره دیویی: ف 148 ر 354/ 297
معرفی کتاب
در کتاب فقه الحدیث کاربردی بیان می کند که فقاهت فراتر از دانسته های معمولی اصولی و فقهی است ، از این رو مهارت و تخصص ویژه می طلبد، استنباط احکام، نیازمند مطالعات میان رشته ای پیگیر و دقیق است که تعداد اندکی از افراد به این جایگاه علمی دست می یابند.
تا کنون در حوزه دانش فقه الحدیث چندین درس ارائه شده است. روش فهم حدیث نخستین درس این دانش، بود که در ان درباره اصول فهم حدیث و فرایند آن سخن گفتیم. از آنجا که احادیث در حوزه ها و موضوعهای گوناگونی طبقه بندی می شوند و هر یک فضا و شرایط خاص خود را دارد، لازم بود که دانشجویان به هر یک از این موضوعاها آشنا شوند، و به فهم احادیث آنها بپردازند.
در درس فقه الحدیث با روایاتی درباره روزه آشنا می شوید و روش کشف و استنباط احکام فقهی در این قلمرو را می آموزید. موضوع درس فقه الحدیث، بررسی فقهی روایات (کتاب الصوم) مبتنی بر روش و اصول استنباط فقه شیعی است. مبنای گزارش روایات (کتاب الصوم) کتاب حدیثی وسائل الشیعه شیخ حر عاملی است.
کتاب الصوم مبتنی بر بر روش و اصول استنباط فقه شیعی و کاربست قواعد فهم حدیث موضوع اصلی این اثر است.معنا شناسی واژگان و اصطلاحات کلیدی احادیث، استخراج احکام و نکات فقهی به همراه تحلیل آراء و انظار فقیهان از مهم ترین محورهای اساسی این کتاب است که چگونگی دلالت احادیث بر احکام روزه را به بحث نشانده است. این کتاب به خامه دکتر علی راد دانشیار دانشگاه تهران و مدرس دانشگاه قرآن و حدیث تالیف یافته است. صوم در اصل لغت، به معنای خودداری از خصوص اعمالی است، اما بعدها این معنا در شرع، درباره خودداری و پرهیز از کارهای معینی به کار رفته و حوزه معنایی ویژه ایی یافته است و به اصطلاح دانشیان اصول فقه، حقیقت شرعیه شده است.
کتاب فقه الحدیث کاربردی در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.