تدبر: چیستی، چرایی و چگونگی
۱۴۰۳-۰۵-۲۸

پدیدآور: احمدرضا اخوت ، مريم قاسمي

مشخصات نشر: قم: : کتاب فردا، ، ۱۳۸۹

مشخصات ظاهری: 475 صفحه

شماره دیویی: ت 321 الف 4812 / 297

معرفی کتاب:

کتاب« تدبر: چیستی، چرایی و چگونگی» عنوان می دارد در مسیر تکامل انسان خداوند نعمت ها و توان های بی شماری را به او عنایت کرده، که می تواند با استفاده از این امکانات، به ((عند ملیک مقتدر)) راه یابد. از جمله مهمترین آنها، امکاناتی است که توان مدیریت و بهره وری سایر امکانات را برای او فراهم می کند.کنترل قوا و مدیریت آن، بر اساس خواست و رضایت الهی و عاقبتی که او برای انسان تشخیص داده است، در تعاملی همه جانبه بین همه عناصر وجودی انسان حاصل می شود، به چنین مدیریتی ((تدبر)) گفته می شود که نتیجه قطعی آن ((تقوا)) است. تحقیق حاضر که به بررسی گذرا از این حقیقت برآمده، چگونگی نظام مدیریتی انسان و هم سویی او با نظام خلقت را مورد توجه قرار داده است. و معتقد است در پناه این مدیریت، عمل صالح برای انسان تحقق می یابد و انسان به نظام ولایی که اساس نزول فیض اسماء است، دست می یابد، همچنین تولید علم، نظریه پردازی در علوم، دست یابی به حقایق و تحقق عینی حاکمیت توحید در فرد و جامعه در گرو فهم و به کارگیری چنین توانی میسور می باشد.

هر چیزی در عالم، چه ما آن را بشناسیم و یا نشناسیم، مخلوق خداست، و خداوند برای هر مخلوقی نهایت و غایتی قرار داده است، که او را در جهت رسیدن به نهایت و غایت خود، هدایت می کند. به همین دلیل به او (رب العالمین) گفته می شود.

انسان به وسیله اعمالی که از درونیات و بائرها و اعتقادات او نشات می گیرد، خود را به بروز و ظهور می رساند، و زندگی او، مجوعه ای از اعمال و باورهای اوست. از این رو انسان ها به وسیله اعمالشان شناخته می شوند. در واقع اعمال انسان ها، چیزی مستقل و خارج از از وجودشان نیست. برای زندگی انسان، که مجموعه ای از باورها، اعتقادات و رفتارهاست، غایت مطلوبی در نظر گرفته شده است، که در صورت رسیدن به آن، سعادت را شامل حال خود خواهد کرد، در غیر این صورت، شقاوت در انتظار اوست. 

کتاب« تدبر: چیستی، چرایی و چگونگی»  تالیف احمدرضا اخوت در کتابخانه تخصصی علوم قران و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید