
پدید آور: نورالله علیدوست خراسانی
مشخصات نشر : تهران ،دانشگاه امام صادق (ع) ، 1400
مشخصات ظا هری : 625 صفحه
شماره دیویی : د 854 ع 9515 / 297
معرفی کتاب :
در مقدمه کتاب « دنیا و آخرت در نهج البلاغه» چنین می خوانیم: مواهب جهان مادی که همه از نعمت های خدا است و حتما وجودش در نظام خلقت لازم بوده و هست اگر به عنوان وسیله ای برای رسیدن به سعادت و تکامل معنوی انسان مورد بهره برداری قرار گیرد از هر نظر قابل تحسین است و اما اگر به عنوان یک هدف و نه وسیله مورد توجه قرار گیرد و از ارزش های معنوی و انسانی بریده شود که در این هنگام طبیعی است مایه غرور و غفلت و طغیان و سرکشی و ظلم و بیدادگری خواهد بود، در خور هر گونه نکوهش و مذمت است.
موضوع دنیا و آخرت در نهج البلاغه به طرق و دلایل گوناگون بارها تکرار شده است و روش های مقابله با تهدیدهای دنیا و ارتباط بین این دو مقوله از دیگاه امام علی (ع) بیان شده است. در نهج البلاغه، دنیا بارها مورد نکوهش قرار گرفته، به گونه ای که ممکن است چنین برداشت شود که از دیدگاه امیر مومنان (ع) دنیا از آن جا که موجب فریب و گمراهی انسان می شود باید به کلی نادیده گرفته شود اما نظر آن حضرت آن است که اگر چه دنیا پدیده ای نکوهیده و زشت است که موجب تباهی آخرت انسان می شود، اما حضرت در کنار نکوهش دنیا ، گاه آن را تحسین کرده اند. از نگاه ایشان دنیا محل تمرین بندگی و تقواست. بندگی قلبی و معنوی و به تعبیر دیگر بندگی همه جانبه که رضای الهی و در نهایت آخرت را به دنبال دارد که روز محاسبه و دریافت پاداش و کیفر است، اما دیگر جای کار و تلاش نیست.
کتاب « دنیا و آخرت در نهج البلاغه» تالیف نورالله علیدوست خراسانی در سه بخش که مباحث اصلی آن برگرفته از خطبه ها، نامه ها و کلمات قصار امیر مومنان (علیه السلام) می باشد، به بحث و بررسی دنیا و آخرت پرداخته است.
کتاب « دنیا و آخرت در نهج البلاغه» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.