پدیدآور: نورالله علیدوست خراسانی
مشخصات نشر: تهران: دانشگاه امام صادق علیه السلام، 1398.
مشخصات ظاهری:394 ص
شماره دیویی: ز 854 ع 297/639
معرفی کتاب:
راغب اصفهانی در مفردات می گوید«خَسِر و خُسران» به معنای کم شدن سرمایه است و گاه به انسان نسبت داده می شود و گاه به خود عمل نسبت داده می شود. خداوند متعال در قرآن می فرماید: «..... زیانکاران واقعی کسانی هستند که سرمایة وجود خویش و بستگانشان را در روز قیامت از دست داده اند، آگاه باشید زیان آشکار همین است.» امام سجاد(ع) فرمود:« آنان که به غیر حضرتت رو آورده اند نومید شدند و آنان که جزوجود تو خواسته اند به خسران نشستند.».کتاب «زیانکاران در قرآن و نهج البلاغه» به بررسی موضوع زیانکاران از حنبه های قرآنی و همچنین از دید گاه ائمه اثنی عشر در دو بخش پرداخته است. بخش اول با عنوان زیانکاران در قرآن، با بررسی نزدیک به 440 آیه قرآن کریم به موضوع زیانکاران پرداخته است و شامل پنجاه فصل است.
بخش دوم با عنوان زیانکاران در نهج البلاغه به بررسی همین موضوع از دیدگاه امیر المؤمنان حضرت علی(ع) می پردازد. در این اثر همچنین بیش از 200 روایت از ائمه هدی علیه السلام در موضوع زیانکاران ارائه شده است و در چهارده فصل ارائه شده است.
از جمله عناوین فصل های بخش اول کتاب« زیانکاران در قرآن و نهج البلاغه» ، هدایت و ضلالت چیست، قطع رحم، کفر به رسول خدا، تکذیب کنندگان شعیب، زیانکاران در جهنم، نشانه های منافقان، عالی ترین احساسات و عواطف دروغین، بازگشت کنندگان از اسلام، کفر به خدا و آیات خدا، حزب شیطان زیانکارانند، اطاعت از کفر زیانکاری است و پرده پوشی بر جنایت، بازگشت آدم به سوی خدا، زیانکاران واقعی ، انکار لقای پروردگار.......می باشد.
و از جمله عناوین فصلهای بخش دوم می توان به زیانکاران در هر دو جهان، کسی که از حساب خود غافل شود، امروز روز تمرین و فردا روز مسابقه، خسارت دنیا و آخرت شریح قاضی، از معصیت خدا بر حذر باش، اوصاف منافقان، رفتن از دنیا با حسرت و اندوه جز زیانکاران احساس امنیت نمی کنند، زیان و خسران بدکاران، افزایش زیانبار و......اشاره نمود.
کتاب «زیانکاران در قرآن و نهج البلاغه» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.