مولفه های حقوق شهروندی در قرآن
۱۴۰۳-۰۶-۰۸

مولفه‌های حقوق شهروندی در قرآن با رویکرد ارتباط دولت با مردم | خانه کتاب و ادبیات ایران

پدیدآورنده: سمیه آهنگران

مشخصات نشر: قم: وثوق، 1402

مشخصات ظاهری: 166ص

شماره راهنما: م 929آ297/4834

مولفه های حقوق شهروندی از جمله حقوق عمومی بوده و به مجموعه قواعد حاکم بر روابط اشخاص در ارتباط با کشوری که افراد تابعیت آن را دارند اطلاق می گردد. این اثر با بررسی مستندات قرآنی به ایضاح مولفه های حقوق شهروندی در جامعه مدنی- اسلامی با رویکرد ارتباط دولت با مردم پرداخته است تا جایگاه هر یک از مولفه های حقوق شهروندی از دیدگاه قرآن تبیین گردد. کتاب از چهار فصل با موضوعات:

 فصل اول: کلیات تحقیق(مباحث مقدماتی و مفهوم شناسی ؛ فصل دوم: جایگاه عدالت اجتماعی( ابعاد عدالت اجتماعی در حقوق شهروندی از دیدگاه قرآن و نقش دولت در تحقق عدالت اجتماعی و نقش فرد در تحقق عدالت اجتماعی)؛ فصل سوم: جایگاه امنیت در حقوق شهروندی از دیدگاه قرآن کریم( اقسام امنیت و راهکارهای ایجاد امنیت اجتماعی از دیدگاه قرآن)؛ فصل چهارم: مسئولیت مدنی در حقوق شهروندی از دیدگاه قرآن( ماهیت مسئولیت مدنی در قرآن و اقسام مسئولیت مدنی در حقوق شهروندی از دیدگاه قرآن و مصادیق مسئولیت مدنی در قرآن) و در پایان فهرست منابع آورده شده است.

شهروند به مفهوم فردی است که دارای زندگی جمعی است و دارای تمدن و فرهنگ شهر نشینی می باشد و حقوق شهروندی یکی از مهمترین حقوق مدنی به شمار می رودکه در قالب باید ها ی اخلاقی- حقوقی به عرصه ظهور می رسد. حقوق شهروندی، در اسلام با تاکید بر سه مولفه عدالت اجتماعی و امنیت اجتماعی و مسئولیت مدنی محقق می شود. این سئوال مطرح است که حقوق شهروندی در قرآن به چه میزان مورد توجه قرار گرفته است؟ در این کتاب پاسخ به این سئوال را به صورت مبسوط در خواهید یافت.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه و متن کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید